Χρήσιμα tips για να προστατέψετε το ποδήλατό σας

 

Παρά την αυτονομία και την οικονομία στις μετακινήσεις που προσφέρει το ποδήλατο (ας μην ξεχνάμε ότι δε μολύνει και το περιβάλλον!!), σίγουρα είναι πιο πιθανό να σας το κλέψουν απ’ ό, τι το αυτοκίνητο. Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που μπορείτε να κάνετε αφενός για να μειώσετε τις πιθανότητες να σας κλέψουν το ποδήλατο και αφετέρου να αυξήσετε τις πιθανότητες να το ξαναβρείτε.

 

 

 

Κλειδώνετε πάντα το ποδήλατό σας: Ακόμα κι άμα λείψετε για ένα λεπτό, κλειδώστε το! Το να το κλέψουν είναι θέμα δευτερολέπτων!

 

 

Αφήνετέ το σε πολυσύχναστο σημείο: Ερημικά δρομάκια, τούνελ και γενικά μέρη που δεν υπάρχουν μάρτυρες είναι για τους κλέφτες βούτυρο στο ψωμί τους!

 

 

Κάντε το ποδήλατο αναγνωρίσιμο: Βάλτε του αριθμό και γράψτε τον σε ένα χαρτί  ή κολλήστε ένα αυτοκόλλητο με το όνομά σας κάτω από τη σέλα. Με αυτό τον τρόπο, αν το ποδήλατο βρεθεί, θα μπορείτε εύκολα να αποδείξετε ότι ανήκει σε εσάς.

 

Εντοπίστε το ποδήλατο με τη βοήθεια της τεχνολογίας:  Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι το SpyBike GPS Tracker. Πρόκειται για κάποιους μηχανισμούς που τοποθετούνται πάνω στο ποδήλατο και ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται μόνο με το –ηλεκτρονικό- κλειδί σας. Με άλλα λόγια, αν το ποδήλατο κλαπεί (χωρίς να το έχετε ‘ξεκλειδώσει’ δηλαδή), ο μηχανισμός σας στέλνει με γραπτό μήνυμα τις συντεταγμένες του ποδηλάτου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όσο αυτό κινείται. Τώρα αν θα επιλέξετε τη στρατηγική του νεαρού στο βίντεο, αυτό είναι δικό σας θέμα!

 

                                         

 

Αγοράστε μια αξιόπιστη κλειδαριά: Οι περισσότερες κλειδαριές είναι πολύ εύκολο είτε να παραβιαστούν είτε να σπάσουν με απλά εργαλεία. Κάντε μια καλή έρευνα αγοράς και ξοδέψτε κάτι παραπάνω προκειμένου να κάνετε δύσκολο το έργο των κλεφτών. Καμία κλειδαριά δε σας εξασφαλίζει 100%, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι μια αξιόπιστη κλειδαριά θα αποθαρρύνει τους κλέφτες μιας και δε θα ρισκάρουν να περάσουν παραπάνω από λίγα λεπτά πάνω από το ποδήλατό σας.

 

 

Κλειδώστε το ποδήλατο σωστά: Αφού πήρατε την κατάλληλη κλειδαριά, πρέπει να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Πρώτον, το ποδήλατο πρέπει να κλειδωθεί πολύ κοντά σε ένα σταθερό αντικείμενο. Μην αφήνετε δηλαδή ενδιάμεσο κενό χώρο και ελέγξτε ότι το αντικείμενο είναι όντως σταθερό και ότι δε θα μπορούν οι κλέφτες να περάσουν το ποδήλατο από πάνω. Δεύτερον φροντίστε να ‘δέσετε’ με την κλειδαριά το σκελετό με τη ρόδα. Τρίτον, φροντίστε η κλειδαριά να κοιτάει προς τα κάτω, έτσι ώστε οι κλέφτες να μην μπορούν να τη ‘γεμίσουν’ με κάποιο διαβρωτικό υγρό ή κόλλα (εσείς δε θα μπορέσετε να το μετακινήσετε κι εκείνοι θα περάσουν να το κλέψουν κάποια άλλη στιγμή).

 

 

Αγοράστε ποδήλατο με σύνεση: Ένα πολύ ακριβό ποδήλατο καλό είναι να μένει σε εσωτερικό χώρο. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, προτιμήστε ένα πιο οικονομικό ποδήλατο.

 

Πάρτε μαζί σας τα αξεσουάρ: Αν μπορείτε, πάρτε μαζί σας τη σέλα και τα φώτα για να κάνετε το ποδήλατο λιγότερο ελκυστικό! 

 

 

Καλά, είπαμε, όχι κι έτσι...καταλάβατε τελοσπάντων!!!

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

 

Πηγή: http://www.welovecycling.com/blog/132092/10-serious-tips-how-to-protect-your-bike-from-thieves/

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα