Project Semicolon: Το τατού-ερωτηματικό που περνά ένα σημαντικό μήνυμα!

 

Το βλέπουμε όλο και συχνότερα. Ένα ερωτηματικό ζωγραφισμένο στο κορμί νέων συνήθως ατόμων. Τι ακριβώς σημαίνει όμως; Και γιατί έχει γίνει μόδα; Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ερωτηματικό αλλά για αγγλική άνω τελεία. Και συμβολίζει ακριβώς αυτό. Την πρόταση που ένας συγγραφέας θα μπορούσε να ολοκληρώσει αλλά επέλεξε να μην το κάνει. Και αντί να βάλει τελεία προτίμησε μια άνω τελεία. Να δώσει δηλαδή συνέχεια.

 

 

Αν το όλο σκεπτικό σας φαίνεται κάπως περίεργο, έχετε δίκιο. Αλλά αν μάθετε την ιστορία που κρύβεται από πίσω θα δείτε ότι υπάρχει νόημα και μάλιστα πολύ σημαντικό.

semicolon4.jpg

Το Project Semicolon (http://www.projectsemicolon.com) είναι μια μη-κερδοσκοπική κίνηση που προσπαθεί να δώσει ελπίδα και αγάπη στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατάθλιψης, τάσεις αυτοκτονίας, εθισμό σε ουσίες και τάσεις αυτό-τραυματισμού. Η αγγλική άνω τελεία (semicolon)  σύμφωνα με την οργάνωση χρησιμοποιείται από έναν συγγραφέα όταν θα μπορούσε να τελειώσει μια πρόταση αλλά τελικά δεν το κάνει. Δεδομένου ότι ο συγγραφέας της ζωής μας είμαστε εμείς, η πρόταση είναι η ζωή μας, και η άνω τελεία συμβολίζει την εσωτερική μας πάλη και την απόφαση να συνεχίσουμε την ζωή μας παρά τα προβλήματα.

semicolon3.jpg

Το Project Semicolon δημιουργήθηκε από την Amy Bleuel της οποίας ο πατέρας αυτοκτόνησε όταν εκείνη ήταν 18 ετών. Έκανε λοιπόν το συγκεκριμένο τατουάζ προς τιμήν του πατέρα της.

 

Σήμερα, το Project Semicolon γίνεται όλο και πιο γνωστό. Όραμα των υποστηρικτών του είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το πρόβλημα της κατάθλιψης και της ψυχικής υγείας γενικότερα, και φυσικά να στηρίξει όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν μεν προβλήματα αλλά επιλέγουν αντί να δώσουν τέλος στην πρόταση να βάλουν απλώς μια άνω τελεία!

semicolon1.jpg

Tο κίνημα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και ελπίζουμε πως θα συνεχίσει να ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τον κόσμο σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες άνθρωποι γύρω μας.

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

Προτεινόμενα