PRIMER-V2 το μοναδικό ρομπότ ποδηλάτης!

 

 

 

Υπάρχουν πολλά είδη ρομπότ. Εκείνα που κάνουν εξερευνήσεις στο διάστημα ή το βυθό της θάλασσας, αυτά που χρησιμοποιούμε στη βιομηχανία αλλά και κάποια που έχουν στόχο να γίνουν οι προσωπικοί μας βοηθοί.

 

 

 

Μέχρι τώρα όλα είχαν κάποια χρησιμότητα στον άνθρωπο. Αυτό μάλλον σκέφτηκε ο κατασκευαστής του PRIMER-V2 και αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι όχι ιδιαίτερα χρήσιμο αλλά οπωσδήποτε εντυπωσιακό: ένα ρομπότ που κάνει ποδήλατο όπως οι άνθρωποι.

 

Αν σας φαίνεται κάτι απλό δεν είναι. Άλλωστε και ο άνθρωπος για να μάθει να κάνει ποδήλατο χρειάζεται αρκετή εξάσκηση. Πόσο μάλλον ένα ρομπότ που δεν έχει τις εξελιγμένες λειτουργίες του ανθρώπου σε ό,τι αφορά την ισορροπία.

cyclingrobot.jpg

Παρόλα αυτά, με τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών αλλά και ενός γυροσκοπίου, ακόμη και αυτό κατέστη δυνατό. Αν και ο ρομποτικός ποδηλάτης δεν χρησιμοποιεί φρένα για να σταματήσει αλλά τα πόδια του, ο τρόπος που κινείται είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος. Ειδικά το πώς καταφέρνει να ξεκινήσει και να επιταχύνει χωρίς να πέσει! Απολαύστε τον!

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

Προτεινόμενα