Πώς η αγένεια αυξάνει τις πωλήσεις!

 

Όλοι το έχουμε παρατηρήσει. Οι πωλητές σε κάποια καταστήματα, μόνο ευγενικοί δεν είναι. Αντί να έχουν στο μυαλό τους ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και και να προσπαθούν να μας εξυπηρετήσουν, συμπεριφέρονται λες και μας κάνουν χάρη που μας εξυπηρετούν.

 

 

Απαντούν  στις ερωτήσεις μας με ύφος χιλίων καρδιναλίων και γενικώς δείχνουν παντελώς αδιάφοροι για το αν θα αγοράσουμε ή όχι.

 

Οπωσδήποτε τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ευχάριστες. Μήπως όμως υπάρχει κάποιος λόγος πίσω από αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης των πελατών τους; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα ναι!

ageneianew2.jpg

Όπως έδειξε μελέτη του University of British Columbia's Sauder School of Business, όταν πρόκειται για αγαθά πολυτελείας και εφόσον ο πελάτης πραγματικά θέλει να αγοράσει, το να του συμπεριφέρονται οι πωλητές με αγενή τρόπο, αυξάνει το ενδιαφέρον του για το προϊόν.

 

Βέβαια, αν η αγορά δεν γίνει αμέσως, η συμπεριφορά αυτή μειώνει σημαντικά την επιθυμία του δυνητικού αγοραστή να αποκτήσει το συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

Οι αιτίες αυτού του φαινομένου δεν είναι σαφείς. Μάλλον έχει να κάνει όμως με το γεγονός ότι όταν ο πωλητής δεν φέρεται ευγενικά, δείχνει ότι αυτό που πουλάει είναι τόσο καλό που ακόμη και αν δεν το πάρει ο εν λόγω πελάτης, θα το πάρει οπωσδήποτε ο επόμενος. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι αυτή η πρακτική λειτουργεί μόνο για πολύ ακριβά προϊόντα και όχι για φθηνότερες μάρκες.

snobby01.jpg

Αν λοιπόν θέλετε να αγοράσετε κάτι και ο υπάλληλος δεν είναι αρκετά ευγενικός, μην πέσετε στην παγίδα. Αποχωρήστε και προτιμήστε κάποιο άλλο κατάστημα. Είτε γίνεται για λόγους σκοπιμότητας είτε απλά λόγω κακών τρόπων, η αγένεια δεν πρέπει ποτέ να επιβραβεύεται!

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

 

Πηγή: http://news.ubc.ca/2014/04/29/snobby-staff-can-boost-luxury-retail-sales

Προτεινόμενα