Θα ζούσατε μέσα σε 7 τετραγωνικά;

 

Θα το έχετε παρατηρήσει. Το μεγάλο δίνει πλέον τη θέση του στο μικρό και το ογκώδες στο λεπτεπίλεπτο. Ακολουθώντας αυτήν την τάση, 12 Κινέζοι φοιτητές αρχιτεκτονικής σχεδίασαν ένας λιλιπούτειο, αλλά πλήρως λειτουργικό, διαμέρισμα. Και όταν λέμε λιλιπούτειο, το εννοούμε: το σπίτι που βλέπετε δεν ξεπερνά τα 7 τετραγωνικά μέτρα!

 

 

 

Βέβαια αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι απλώς ένα πρωτότυπο καθώς πρόκειται για πρότζεκτ συμμετοχής σε έκθεση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η όλη κατασκευή δεν πόρτες. Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος ώστε όχι μόνο να είναι λειτουργικό όπως ήδη είπαμε αλλά και αρκετά άνετο.

 

 

 

Δεδομένου μάλιστα ότι στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου το κόστος του στέγασης όλο και ανεβαίνει, τέτοιες λύσεις είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται όλο και περισσότερο.

 

 

Οι σκάλες χρησιμοποιούνται και ως αποθηκευτικός χώρος.

 

 

Σχεδόν κάθε χώρος αποθήκευσης είναι ταυτόχρονα και κάθισμα, γραφείο ή τραπέζι.

 

Το μπάνιο μπορεί να είναι μικρό αλλά δεν χάνει τη λειτουργικότητά του.Βέβαια χώρος για τζακούζι ή έστω μπανιέρα για αφρόλουτρο δεν υπάρχει.

Το μικροσκοπικό αυτό σπιτάκι όχι απλώς έχει κουζίνα και νεροχύτη αλλά επιπλέον διαθέτει και πλυντήρια πιάτων και ρούχων! Τι άλλο να ζητήσει κανείς δηλαδή;

Τραπέζι κουζίνας; Ναι έχουμε ΚΑΙ απ' αυτό!

Όπως βέβαια και μια τεράστια και πολύ άνετη κρεβατάρα!

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://wonderfulengineering.com/chinese-students-design-the-most-spacious-tiny-house-ever

Προτεινόμενα