Φρικτοί και περίεργοι θάνατοι της ιστορίας!

 

Οι απίστευτοι και συχνά γκροτέσκ τρόποι με τους οποίους πεθαίνουν οι πρωταγωνιστές σε ταινίες και σειρές εποχής δε διαφέρουν και πολύ από την πραγματικότητα, λένε οι ιστορικοί. Πολλοί αυτοκράτορες, τύραννοι και ηγέτες της ιστορίας έχουν αποχαιρετήσει το μάταιο τούτο κόσμο με πολύ πολύ παράξενο τρόπο.

 

 

Ο ‘δικός μας’ Δράκοντας, ο πρώτος νομοθέτης της αρχαίας Αθήνας κυριολεκτικά πνίγηκε στα ρούχα! Το 590 π.Χ. διοργανώθηκε μια μεγάλη γιορτή προς τιμήν του. Εκείνη την εποχή, ήταν σύνηθες να πετούν ενδύματα κάθε είδους στα τιμώμενα πρόσωπα ως ένδειξη σεβασμού. Η αγάπη των πολιτών ήταν τέτοια λοιπόν, που ο Δράκοντας λύγισε από το βάρος των ενδυμάτων και πέθανε από ασφυξία.

 

Ο Ερρίκος ο Α’ της Αγγλίας πήγε από πίτα! Ο εν λόγω μονάρχης λάτρευε μια πίτα με γέμιση από λάμπρενα (ένα ψάρι που θυμίζει χέλι). Παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών να μην το παρακάνει, εκείνος συνέχιζε. Μια μέρα κατανάλωσε τόσο μεγάλη ποσότητα πίτας που έπαθε δηλητηρίαση και απεβίωσε…  

friktoi-thanatoi01-erikos.jpg

 Ο βάναυσος τύραννος Φάλαρις της Σικελίας σιγοψήθηκε στη δική του κατασκευή. Ο Φάλαρις συνήθιζε να βάζει τους αντιρρησίες σε ένα χάλκινο κούφιο ταύρο και να βάζει φωτιά από κάτω. Μετά από 16 χρόνια κυριαρχίας, επαναστάτες ανέλαβαν την εξουσία και έβαλαν το Φάλαρι στον ίδιο του τον ταύρο.

friktoi-thanatoi02.jpgΟ Καμβύσης ο Β’ της Περσίας κατάφερε να αυτομαχαιρωθεί ενώ ετοιμαζόταν να κάνει εκστρατεία για να πάρει πίσω το θρόνο που του έκλεψε ένας σφετεριστής.

 

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιοβιανός είπε να ψήσει μόνος του στα κάρβουνα και αποκοιμήθηκε. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος του. Οι γνώμες διίστανται για το αν ο θάνατος προήλθε από τις αναθυμιάσεις της φωτιάς ή από τις αναθυμιάσεις της φρέσκιας μπογιάς στους τοίχους του δωματίου του. 

 

friktoi-thanatoi03-iovianos.jpg

 

 

Ένας άλλος Ρωμαίος αυτοκράτορας, ο Καρακάλλας μαχαιρώθηκε από έναν άντρα της φρουράς του ενώ ουρούσε στους δρόμους της Ρώμης! Ούτε την ανάγκη σου δεν μπορείς να κάνεις χωρίς άγχος!

friktoi-thanatoi03-caracalla.jpg

Ο θάνατος του αυτοκράτορα Γαλέριου από την άλλη, δεν ήταν τόσο άμεσος. Ένας σπάνιος συνδυασμός καρκίνου και γάγγραινας επέτρεψε σε σκουλήκια και βακτήρια να απομυζήσουν τα γεννητικά του όργανα…

 

Ο Τιβέριος δεν πρόλαβε καν να πεθάνει!  Όντας σε προχωρημένη ηλικία, είχε χάσει επαφή με το περιβάλλον για λίγο. Η αυλή του βιάστηκε να ανακοινώσει το θάνατό του. Όταν ο Τιβέριος ξύπνησε, ο Καλιγούλας θεώρησε σωστό να τον σκοτώσει με ένα μαξιλάρι (για να μην παίρνουν πίσω τις επίσημες ανακοινώσεις).

 

Και για να κλείσουμε το μίνι αφιέρωμά μας στους Ρωμαίους αυτοκράτορες: όντας αιχμάλωτος των Περσών ο Βαλεριανός αναγκάστηκε να πιει καυτό λιωμένο χρυσό. 

friktoi-thanatoi05-valerianos.jpg

Σας αφήσαμε για το τέλος τον György Dózsa, ο οποίος μαγειρεύτηκε και ταΐστηκε στους φίλους του! Ο Dózsa ηγήθηκε μιας αποτυχημένης τοπικής επανάστασης ενάντια στους Ούγγρους κυρίαρχους. Όταν συνελήφθη, οι αρχές τον έβαλαν να κάτσει σε ένα καυτό σιδερένιο θρόνο ενώ ταυτόχρονα πίεζαν πυρωμένα σίδερα στις σάρκες του. Κατόπιν, υποχρέωσαν τους φίλους του να φάνε τις ψημμένες σάρκες του…

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://io9.com/5907578/10-weirdest-ways-that-ancient-rulers-died

Προτεινόμενα