Όλη η αλήθεια για το γάλα - βιβλιοπαρουσίαση

 

 

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή», προκειμένου να είναι υγιείς. Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μια αέναη μηχανή γάλακτος. Πριν από 3000 χρόνια, μια αγελάδα μπορούσε να δώσει 90 κιλά γάλα σε ένα χρόνο.

 

 

 

 

 

 

Σήμερα, κατά μέσο όρο μία αγελάδα δίνει 6.750 κιλά, δηλαδή 75 φορές περισσότερο! Το γάλα είναι μια πολύ ευαίσθητη ουσία που σχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή.

 

 

Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλατος έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή. Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γεννετικά μεταλλαγμένες με τεχνητή γονιμοποίηση.

 

Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς. 

 

Από το βιβλίο του Δρ. Μουρούτη "Όλη η αλήθεια για το γάλα".  http://www.etra.gr/vivlia/new-start/24/oli-i-alitheia-gia-to-gala-detail

Προτεινόμενα