Αράχνη: η μάνα που θα κάνει τα πάντα για τα παιδιά της

 

 

Αν φοβάστε τις αράχνες, μάλλον έχετε δίκιο. Δεν είναι μόνο ότι έχουν τρομακτική εμφάνιση. Είναι κιόλας ότι προκειμένου να ταΐσουν τα βλαστάρια τους, είναι διατεθειμένες να κάνουν τα πάντα. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

 

 

 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποια είδη αράχνης τα οποία έχουν την συνήθεια της μητροφαγίας. Και ναι, η λέξη σημαίνει ακριβώς αυτό που φαντάζεστε..

spider02.jpg

Κατά τη μητροφαγία, η θηλυκή αράχνη μετατρέπεται σε τροφή από τους απογόνους της που επιτίθενται και τρώνε το σώμα της λίγες ώρες αφού γεννηθούν.

 

Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει ότι τα μικρά αραχνάκια θα έχουν αρκετές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό τους, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα επιβίωσης τους. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει με κάθε είδος αράχνης. Επιπλέον, ακόμη και στα είδη που εφαρμόζουν τη μητροφαγία, ενίοτε η μαμά αράχνη γλυτώνει και σε αυτήν την περίπτωση προχωρά και σε δεύτερη γέννα.

spider01.jpg

Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για μικρή θυσία. Οπότε καλό θα ήταν να στείλετε το παρόν άρθρο στη μητέρα σας την επόμενη φορά που θα σας γκρινιάξει ότι τα θέλετε όλα στο πιάτο.

 

 
 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/2014/02/01/spiders-eat-mom_n_4703235.html

Προτεινόμενα