Live Experiment: το απόλυτο Escape Room

 

Δεν είναι ότι θέλω να περιαυτολογήσω. Αλλά σε ό,τι αφορά τα Escape Rooms είμαι μάλλον από τους βετεράνους στο είδος. Έχω "αποδράσει" από τα περισσότερα Escape Rooms που υπάρχουν στην Αθήνα (και κάποια στη Θεσσαλονίκη). Οπότε θα έλεγα ότι τίποτε δεν με εκπλήσσει στον τομέα αυτό.

 

 

Συνεπώς, όταν έμαθα για το Live Experiment στη Δάφνη, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Εντάξει, ένα ακόμη escape room. Πόσο διαφορετικό να ήταν από όσα έχω δει μέχρι τώρα;

 

Από την άλλη, όλοι οι φίλοι μου είχαν εντελώς διαφορετική άποψη. Βέβαια στη γνώμη των "πρωτάρηδων" στα escape rooms δεν έδινα ιδιαίτερη βάση. Όταν όμως άρχισαν να μου το λένε και άτομα που είχαν εντρυφήσει όσο κι εγώ (ανάμεσα τους και η φίλη που με είχε μυήσει στις αποδράσεις), σκέφτηκα ότι μάλλον θα πρέπει να το βάλω στις προτεραιότητές μου.

 

Κατεβαίνοντας με την παρέα μου στον σταθμό του Αγίου Ιωάννη και περπατώντας προς στο Mind the Clue, η αλήθεια είναι ότι ήμουν επιφυλακτικός. Περίμενα με άλλα λόγια ένα ακόμη υπερεκτιμημένο δωμάτιο απόδρασης.

 

Ευτυχώς όμως, το Live Experiment αποδείχτηκε ότι μόνο υπερεκτιμημένο δεν ήταν. Δεν ήταν τόσο η δυσκολία του (4.8 - 5), καθώς έχω συναντήσει πολύ πιο δύσκολα δωμάτια απόδρασης. Ούτε απλώς το αίσθημα του να είσαι το είσαι το ζωντανό θύμα ενός πειράματος.

 

 

Στην πραγματικότητα, ήταν η συνολική ατμόσφαιρα που αποπνέει το δωμάτιο αυτό. Η ευρηματικότητα των γρίφων, η αναπνοή του τρελού επιστήμονα πίσω από την πλάτη σου, η μάχη με τον χρόνο. Και φυσικά το να νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει τόσο δυνατά στην προσπάθειά σου να "επιβιώσεις"!

 

 

Αδρεναλίνη, σασπένς, ξεχωριστοί γρίφοι, μαγευτική ατμόσφαιρα. Περισσότερο απ' όλα όμως το αίσθημα που έχεις όταν βυθίζεσαι ολόκληρος σε μια ιστορία. Που όμως δεν την διαβάζεις ή παρακολουθείς σε μια οθόνη αλλά την ζεις ο ίδιος.

 

Τελικά οι φίλοι μου είχαν δίκιο. Το Live Experiment όντως δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα escape rooms που είχα συναντήσει.

 

Επόμενο βήμα λοιπόν το Scientific Laboratory που όπως λένε είναι εξίσου καλό με το Live Experiment, και για κάποιους ακόμη καλύτερο.

 

Μέχρι τότε να θυμάστε: Ένα ψυχοπαθής επιστήμονας προσπαθεί να σας απαγάγει. Θα καταφέρετε να αποδράσετε;

 

 

 

   

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

Προτεινόμενα