Περιπλανηθείτε στις ιστορικότερες υπόγειες πόλεις!

 

Οι αρχαίες υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, Τουρκία

Η αρχαία υπόγεια πόλη του Derinkuyu (Μαλακοπή) είναι μία μόνο από τις κρυμμένες κάτω από το έδαφος πόλεις της Καππαδοκίας. Έχει επτά επίπεδα προς τα κάτω και αυτό την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες γνωστές υπόγειες πόλεις. Αυτά τα επίπεδα επέτρεπαν στους ανθρώπους να ζουν μια φυσιολογική καθημερινή ζωή αφού η πόλη είχε εκκλησίες, σχολεία, ακόμη και οινοποιείο. Έγιναν τεράστιες προσπάθειες για τη δημιουργία και τη διατήρηση αυτής της υπόγειας πόλης, η οποία πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε ως κρησφύγετο για τους Χριστιανούς κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

 

Οι υπόγειες διαβάσεις της Moose Jaw, Saskatchewan, Καναδάς

upogeies-poleis-moosejaw.jpg

Υπάρχουν δύο πράγματα για τα οποία είναι γνωστός ο Καναδάς. Για τους ακραία κρύους χειμώνες και για την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Στο Moose Jaw οι κάτοικοι όμως αποφάσισαν να ζεσταθούν όχι πίνοντας οινοπνευματώδη αλλά χτίζοντας υπόγειες σήραγγες που λειτουργούσαν ως ζεστές διαβάσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τελικά όμως η Moose Jaw και οι προστατευμένες σήραγγές της, κατέληξαν σε έναν προορισμό-παράδεισο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις Η.Π.Α, με τους διαδρόμους να γεμίζουν με αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια.

 

Ο τσιμεντένιος λαβύρινθος του Πεκίνου  

upogeies-poleis-beijing.jpg

Ακριβώς κάτω από το Πεκίνο βρίσκεται η κρυμμένη πόλη του Μάο Τσε Τουνγκ. Χτισμένη ως ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης, αυτή η υπόγεια πόλη ήταν έτοιμη να ΄φιλοξενήσει' την καθημερινή ζωή. Εστιατόρια, διαβάσεις πεζών, κινηματογραφικές αίθουσες, ό,τι και αν σκεφτείτε, το είχε. Πρόσφατα το καταφύγιο άνοιξε και για το κοινό και πλέον οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν αυτόν το λαβύρινθο, αν φυσικά δεν φοβούνται να τον εξερευνήσουν!

 

Shanghaitown, Όρεγκον, ΗΠΑ 

upogeies-poleis-Shanghai_Tunnels.jpg

 

Οι υπόγειες σήραγγες της Σαγκάη είναι σκαμμένες κάτω από την κινέζικη συνοικία του Πόρτλαντ. Ήταν ένας τόπος όπου ανθούσαν οι συμμορίες και οι παράνομες δραστηριότητές τους, μάλιστα οι σήραγγες χρησίμευαν για τη λαθραία είσοδο ανθρώπων και εμπορευμάτων στη χώρα.

 

Ορυχεία αλατιού Wieliczka, Πολωνία   

upogeies-poleis-Wieliczka.jpg

Κατασκευασμένα το 13ο αιώνα, τα ορυχεία αλατιού Weiliczka παρήγαγαν τεράστιες ποσότητες αλατιού που διανέμονταν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το τεράστιο μέγεθος των ορυχείων, η υπόγεια λίμνη αλλά και η μεγάλη τους ιστορία τα κάνουν έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για όσους αναζητούν κάτι πραγματικά μοναδικό.

 

Setenil de las Bodegas, Ισπανία 

upogeies-poleis-Setenil.jpg

Αυτή η όμορφη ισπανική πόλη εξακολουθεί να κατοικείται. "Σκαλισμένη" στην πλαγιά του λόφου, αν και όχι εντελώς υπόγεια, αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για όποιον θέλει να απολαύσει ήλιο αλλά και λίγη περιπέτεια. Αν και αρχικά αποτέλεσε οικισμό των Μαυριτανών της περιοχής, αυτή η πόλη παραμένει ζωντανή και αποτελεί ένα ιδανικό παράδειγμα της συνύπαρξης της ιστορίας με την σύγχρονη εποχή.

 

Προετοιμασία για το χειρότερο, Burlington, Αγγλία  

upogeies-poleis-burlington.jpg

Η μυστική υπόγεια πόλη του Burlington χτίστηκε για να χρησιμεύσει ως καταφύγιο για τη βρετανική κυβέρνηση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Θεωρείται ότι μπορεί να στεγάσει πάνω από 4.000 άτομα και περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, συμπεριλαμβανομένων ενός σιδηροδρομικού σταθμού, νοσοκομείων, ακόμα και παμπ. Η υπόγεια πόλη διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ψυχρού πολέμου.

 

Πόλη των Θεών, Giza Plateau, Αίγυπτος   

upogeies-poleis-giza.jpg

Οι περίτεχνα φτιαγμένες σήραγγες βρίσκονται ακριβώς κάτω από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Αυτές οι σήραγγες αποτελούν ουσιαστικά μια ολόκληρη πόλη. Αυτό είναι προφανές όχι μόνο λόγω της έκτασης τους αλλά και λόγω της εργασίας που φαίνεται να χρειάστηκε προκειμένου να δημιουργηθούν. Τόσο οι θάλαμοι όσο και οι ίδιες οι σήραγγες είναι ακόμα υπό εξερεύνηση...

 

Ορυχεία Coober Pedy, Αυστραλία   

upogeies-poleis-Coober-Pedy.jpg

Το Coober Pedy είναι μια πολύ μικρή πόλη στην Αυστραλία, γνωστή στον κόσμο για το οπάλιο που παράγεται εκεί. Λέγεται ότι οι μικρές σπηλιές ή τρύπες χτίστηκαν αρχικά για να προστατεύσουν τους κατοίκους από την αφόρητη ζέστη και άλλους φυσικούς εχθρούς και ότι κατά τη διάρκεια των εκσκαφών άρχισαν να βρίσκουν οπάλιο. Τα ορυχεία Coober Pedy θεωρούνται πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί οποιαδήποτε στιγμή του έτους.

 

Ο παλιός κόσμος του Kish, Ιράν 

upogeies-poleis-Kish.jpg

Η υπόγεια πόλη Kish είχε χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους πολιτισμούς της περιοχής ως ένα σύστημα διαχείρισης των υδάτων. Πάνω από 2.500 ετών, έχει μετατραπεί πλέον σε ένα σύγχρονο τουριστικό προορισμό γεμάτο με εξαιρετικά εστιατόρια και καταστήματα.

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.facts.fm/underground-cities 

Προτεινόμενα