Αυτό δεν το έχετε ξαναδεί!

 

 

 

 

 

Για όσους από εμάς δεν ‘πιάνει το χέρι μας’, το να σχεδιάσουμε ένα τέτοιο τοπίο φαντάζει δύσκολο. Αν σκεφτούμε δε  ότι το έργο έχει δημιουργηθεί μέσα σε ένα μπουκάλι από καπνό, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πραγματικά άπιαστο!

 

 

 

 

 

 

 

Δημιουργός αυτών των μελαγχολικών αλλά συνάμα νοσταλγικών έργων στα μπουκάλια είναι ο καλλιτέχνης Jim Dinjilian, ο οποίος κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει ασυνήθιστες τεχνικές στις δημιουργίες του.

 

 

 

 

Μία απ’ αυτές τις τεχνικές, ξεχασμένη από το 19ο αιώνα, χρησιμοποίησε και εδώ. Ουσιαστικά ‘ντύνει’ όλη την εσωτερική τους επιφάνεια. Κατόπιν, με βουρτσάκια και μικρές ξυλόπροκες σβήνει τμήματα του καπνού προκειμένου να σχηματιστούν τοπία και εικόνες.

 

 

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, η τεχνική αυτή (μπουκάλια και καπνός) θα μπορούσε να συμβολίζει αναμνήσεις μιας ‘άσωτης’ ζωής: ένα μπουκάλι ουίσκι πεταμένο στην άκρη του δρόμου, σύμβολο απόλαυσης, ευφορίας ή φόβου, τώρα  στέκει άδειο, στραγγισμένο, σαν μια κλεψύδρα γεμάτη ‘σκοτεινές’ αναμνήσεις που θυμίζουν το ‘ολίσθημα’ της κατάχρησης…  

 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

Πηγή: http://www.packergallery.com/dingilian/

 

Προτεινόμενα