Jackfruit: Ίσως το πιο περίεργο φρούτο του κόσμου!

 

 

Kάτω από το σκληρό περίβλημα του jackfruit (αρτόκαρπος), κρύβεται το μέλλον της χορτοφαγικής διατροφής. Το εσωτερικό του jackfruit θα σας εκπλήξει με μια ελαφριά μυρωδιά κρεμμυδιού, χυμό με κολλώδη υφή και σπόρους με γεύση ανάμεσα σε αχλάδι και ανανά.

 

 

 

Το ογκώδες και γεμάτο εξογκώματα jackfruit φαίνεται αλλόκοτο, κι όμως αποτελεί τη νέα 'εναλλακτική' πρωτεΐνη! Φυτρώνει στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία ενώ ένας καρπός του ζυγίζει έως και 35 κιλά! Ευτυχώς δε θα χρειαστεί να το κουβαλήσετε ή να το βάλετε σε σακούλα, καθώς πωλείται σε κονσέρβες και το βρίσκετε κυρίως σε ασιατικά σουπερ μάρκετ.

 

 

 

Αυτό που κάνει το jackfruit ξεχωριστό όμως δεν είναι μόνο η παράξενη εμφάνισή του. Η έκπληξη κρύβεται στο τι μπορεί να κάνει στα φαγητά, αφού μετά από κάποιες ώρες μαγειρέματος, έχει γεύση χοιρινού! Αν και οι ‘βετεράνοι’ vegan το τιμούν, δεν έχει πολύ καιρό που έκανε την εμφάνισή του σε μαγαζιά των Ηνωμένων Πολιτειών, κερδίζοντας όλο και περισσότερους (χορτοφάγους και μη) οπαδούς. Και γιατί όχι; Αντικαθιστά τέλεια το κρέας σε burritos, tacos και οπουδήποτε αλλού έχουμε κομματάκια κρέατος σαν συστατικό του πιάτου!

 

Αναμένουμε τις εντυπώσεις και τις συνταγές σας!

 

 </p>

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Δείτε περισσότερα:

http://www.theguardian.com/lifeandstyle/shortcuts/2015/apr/12/green-jackfruit-vegetable-pulled-pork  

 

 

 

Προτεινόμενα