Το κρυφό δωμάτιο στην κορυφή του πύργου του Άιφελ

 

 

Αν και πλέον αποτελεί το σύμβολο του Παρισιού, ο πύργος του Άιφελ ήταν μια προσωρινή κατασκευή στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Universell αλλά και επ`ευκαιρία της εκατονταετούς επετείου της Γαλλικής Επανάστασης.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τα σχέδια, προοριζόταν να διαλυθεί το 1909 όταν η ιδιοκτησία του θα επανερχόταν στον Δήμο του Παρισιού. Εξάλλου, βασικός όρος των αρχικών κανόνων του διαγωνισμού για την κατασκευή του ήταν να μπορεί να κατεδαφιστεί εύκολα! Έχει ενδιαφέρον μάλιστα ότι οι περισσότεροι Παριζιάνοι τον έβρισκαν απίστευτα αντιαισθητικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την ολοκλήρωσή του οι εφημερίδες γέμισαν με οργισμένες επιστολές από την καλλιτεχνική κοινότητα του Παρισιού.

Apartment-in-Eiffel-Tower-1.jpg

Ούτε που θα μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι αυτοί ότι όλες οι αμερικάνικες ταινίες που διαδραματίζονταν στο Παρίσι θα είχαν απαραιτήτως κάθε παράθυρο οποιουδήποτε κτίσματος να έχει θέα προς τον πύργο.

 

Ο τόσο διάσημος πύργος όμως έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Το προσωπικό δωμάτιο του Γουστάβου Άιφελ.Το δωμάτιο αυτό που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν προσβάσιμο από το κοινό αποτελούσε το ιδιωτικό του ησυχαστήριο.

Apartment-in-Eiffel-Tower-3.jpg

Η θέα από το δωμάτιο πραγματικά κόβει την ανάσα...

Apartment-in-Eiffel-Tower-5.jpg

Apartment-in-Eiffel-Tower-6.jpg

Επιπλωμένο με ό,τι καλύτερο είχαν να διαθέσουν τα τέλη του 19ου αιώνα, από το δωμάτιο αυτό πέρασαν πολλές σημαντικές προσωπικότητες της εποχής. Ανάμεσα τους ακόμη και ο Τόμας Έντισον ο οποίος λέγεται ότι περνούσε ατελείωτες ώρες με τον Γουστάβο Άιφελ καπνίζοντας πούρα και συζητώντας για την τελευταία του εφεύρεση: τον φωνογράφο.

Apartment-in-Eiffel-Tower-2.jpg

 

 {fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:  http://wonderfulengineering.com/did-you-know-about-the-presence-of-this-secret-apartment-at-top-of-eiffel-tower

Προτεινόμενα