Ένα 'μαγικό' χάπι που αδυνατίζει;

 

 

Ό,τι δίαιτα και αν κάνει κανείς, το πρόβλημα της πείνας είναι λίγο δύσκολο να το αντιμετωπίσει. Ναι, η αλήθεια είναι ότι συνήθως έχεις τη δυνατότητα να καταναλώσεις τεράστιες ποσότητες από κάποιες συγκεκριμένες τροφές. Αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, μετά από λίγο πεινάς ξανά.

 

 

 

Δεν θα ήταν πολύ πιο εύκολη η ζωή μας αν αντί να σκαλίζαμε κάθε τρεις και λίγο το ψυγείο νιώθαμε συνεχώς χορτάτοι; Ευτυχώς η επιστήμη δίνει για άλλη μια φορά τη λύση. Πρόκειται για την φεξαραμίνη η οποία έχει την ιδιότητα να προκαλεί στον οργανισμό το αίσθημα του κορεσμού. Με άλλα λόγια ξεγελάει την πείνα!

Imaginary-Meal-Pill7.jpg

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Salk της Καλιφόρνια που στο οποίο αναπτύχθηκε η πειραματική μέθοδος αδυνατίσματος, η φεξαραμίνη βοηθάει όχι μόνο στην απώλεια βάρους αλλά και στην μείωση της χοληστερόλης και του σακχάρου. Επιπλέον έχει λιγότερες σε σχέση με τα χάπια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

 

Μάλιστα το νέο χάπι έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε η δραστική ουσία αντί να κυκλοφορεί στο αίμα, να παραμένει στο έντερο. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την απώλεια βάρους αλλά και μειώνουμε τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να έχει μια τέτοια αγωγή.

Imaginary-Meal-Pill.jpg

Το χάπι λειτουργεί σαν ένα εικονικό γεύμα. Η κατανάλωσή του δηλαδή στέλνει στον οργανισμό το μήνυμα ότι έχει φάει μια πολύ μεγάλη ποσότητα φαγητού. Στην πραγματικότητα όμως το άτομο δεν έχει πάρει ούτε μία θερμίδα! Έχει ενδιαφέρον άλλωστε ότι όταν η φεξαραμίνη χορηγήθηκε σε υπέρβαρα ποντίκια, αυτά όχι μόνο σταμάτησαν να παχαίνουν αλλά και έχασαν και κάποιο από το λίπος που είχαν συσσωρεύσει. Επίσης επιταχύνθηκε ο μεταβολισμός τους, μειώθηκε το σάκχαρο στο αίμα τους ενώ μέρος από το λευκό λίπος του οργανισμού τους μετατράπηκε σε καφέ!

Imaginary-Meal-Pill5.jpg

Αν και όλα δείχνουν ότι η φεξαραμίνη είναι ασφαλής και για τους ανθρώπους θα χρειαστούν δοκιμές δύο τουλάχιστον ετών μέχρι να επιτραπεί η κυκλοφορία της στο εμπόριο. Και σε κάθε περίπτωση, όσο και αν θα το θέλαμε, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την αποτελεσματικότητά της. Ενίοτε ουσίες που φαίνεται να λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο στα πειραματόζωα, όταν χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά! 

 

 

Πηγή: http://wonderfulengineering.com/imaginary-meal-pill-helps-you-lose-weight-by-making-you-feel-like-you-just-had-a-meal    

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Δώρα για συντρόφους. Ή αλλιώς η πιο δύσκολη "άσκηση" επιλογής...

Σεμινάριο Facebook

Σεμινάριο Facebook

  Facebook   Όλοι έχουν έναν λογαριασμό ή μια σελίδα στο Facebook. Ελάχιστοι...

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Αν χρησιμοποιείτε το Wolt τότε είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε...

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

  Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ποτέ συσκευή κινητού LG, μάλλον θα...

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Ακόμη και αν κάποιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την τεχνολογία...

Φάκελος Μεταλλαγμένα

Φάκελος Μεταλλαγμένα

του Αλέξανδρου Φατσή   Όταν γίνεται μια συζήτηση για τα τρόφιμα από...

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

    Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου συζήτησα υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόμουν...

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Με την φύση ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά. Είμαι...

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

    "Άμα θέλει ο άλλος να σου ανοίξει το σπίτι και...

Προτεινόμενα