Πώς να δείχνετε σίγουροι για τον εαυτό σας (ακόμα κι αν δεν είστε)!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι λέει το σώμα σας για την αυτοπεποίθησή σας; Τι βλέπουν οι άλλοι όταν μπαίνετε στο χώρο; Η Barbara Pachter στο βιβλίο της \The Essentials Of Business Etiquette' θεωρεί ότι είμαστε υπεύθυνοι για το τι είδους μη λεκτικά μηνύματα στέλνουμε στους άλλους. Μπορεί δηλαδή μέσα σας να τρέμετε σαν το φύλλο, αλλά αν φαίνεστε σίγουροι, οι άλλοι θα σας αντιμετωπίσουν σαν να είστε σίγουροι κι αυτό μόνο καλά μπορεί να φέρει. Πώς θα δείξετε σε προϊσταμένους και συναδέλφους ότι το ’χετε’; Η Pachter προτείνει κάποιες ιδέες. Αξίζει να τις δοκιμάσετε!

 

Σταθείτε σωστά: Το βάρος σας πρέπει να είναι ισομερώς μοιρασμένο και στα δύο πόδια, τα οποία πρέπει να έχουν άνοιγμα περίπου όσο η λεκάνη. Οι ώμοι πρέπει να είναι πίσω και το σώμα να γέρνει ελαφρά προς τους ανθρώπους.  Αυτή η στάση, σύμφωνα με την Pachter, αποπνέει αυτοπεποίθηση και μας βοηθά να φαινόμαστε στητοί, ψηλοί (όσο κοντοί και να είμαστε στην πραγματικότητα) και ανοιχτοί προς τους άλλους. 

confidence2.gif

Προσοχή στα χέρια: Όταν είμαστε νευρικοί, κάνουμε διάφορες κινήσεις με τα χέρια μας οι οποίες μπορεί όχι μόνο να αποκαλύψουν τη νευρικότητά μας αλλά και να εκνευρίσουν τους άλλους. Έτσι, η Pachter λέει ένα μεγάλο όχι σε δάχτυλα που δείχνουν (αν θέλετε να δείξτε κάτι, χρησιμοποιήστε όλη την παλάμη), σε χέρια που παίζουν μανιωδώς με τα μαλλιά, σε στυλό που ανοιγοκλείνουν με ρυθμούς πολυβόλου, στα ξεχασμένα κέρματα που ασυναίσθητα ψαχουλεύουμε στις τσέπες μας, στο κλασικό νευρικό χορό των δαχτύλων πάνω στο τραπέζι.   

selfconfidence2.jpg

Όχι στο σταυροπόδι: Στον επαγγελματικό χώρο, το σταυροπόδι μπορεί να αποτελέσει διασπαστικό παράγοντα και να κάνει το συνομιλητή σας να χάσει την προσοχή του από τα λεγόμενά σας. Αν μια γυναίκα φοράει κάτι εφαρμοστό, το σταυροπόδι μπορεί να γίνει προκλητικό, ενώ αν ένας άντρας κάτσει σταυροπόδι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μας αποκαλύψει την κνήμη του! Και δεν είναι μόνο αυτό! Το σταυροπόδι αυξάνει την πίεση στις φλέβες και επομένως δεν είναι ό,τι καλύτερο για την κυκλοφορία του αίματος.

 

Τέλος, μελετήστε το πρόσωπό σας: Κοιτάξτε  το πρόσωπό σας στον καθρέφτη και προσπαθήστε να καταλάβετε τι αποπνέει. Κατόπιν, ‘διαβάστε’ τις αντιδράσεις των άλλων. Πώς εισπράττουν τα σχόλιά σας; Μήπως νομίζουν ότι είστε μόνιμα επικριτικοί ή αρνητικοί (ενώ δεν είστε); Ίσως είναι θέμα προσώπου! Μην το πάρετε προσωπικά, πολλά πρόσωπα φαίνονται από φυσικού τους αυστηρά, απρόσιτα ή θυμωμένα κι αυτό μπορεί να έχει κόστος στο χώρο εργασίας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε να χαλαρώνετε τους μυς του προσώπου σας (εξασκηθείτε στον καθρέφτη). Προσπαθήστε επίσης να χαμογελάτε πιο συχνά όταν μιλάτε με τους άλλους! 

confidence.jpg

 

   

    

     Πηγή: https://www.americanexpress.com/us/small-business/openforum/articles/4-ways-your-body-language-can-project-confidence

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Δώρα για συντρόφους. Ή αλλιώς η πιο δύσκολη "άσκηση" επιλογής...

Σεμινάριο Facebook

Σεμινάριο Facebook

  Facebook   Όλοι έχουν έναν λογαριασμό ή μια σελίδα στο Facebook. Ελάχιστοι...

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Αν χρησιμοποιείτε το Wolt τότε είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε...

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

  Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ποτέ συσκευή κινητού LG, μάλλον θα...

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Ακόμη και αν κάποιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την τεχνολογία...

Φάκελος Μεταλλαγμένα

Φάκελος Μεταλλαγμένα

του Αλέξανδρου Φατσή   Όταν γίνεται μια συζήτηση για τα τρόφιμα από...

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

    Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου συζήτησα υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόμουν...

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Με την φύση ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά. Είμαι...

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

    "Άμα θέλει ο άλλος να σου ανοίξει το σπίτι και...

Προτεινόμενα