Χρήσιμα tips για να προστατέψετε το ποδήλατό σας

 

Παρά την αυτονομία και την οικονομία στις μετακινήσεις που προσφέρει το ποδήλατο (ας μην ξεχνάμε ότι δε μολύνει και το περιβάλλον!!), σίγουρα είναι πιο πιθανό να σας το κλέψουν απ’ ό, τι το αυτοκίνητο. Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που μπορείτε να κάνετε αφενός για να μειώσετε τις πιθανότητες να σας κλέψουν το ποδήλατο και αφετέρου να αυξήσετε τις πιθανότητες να το ξαναβρείτε.

 

 

 

Κλειδώνετε πάντα το ποδήλατό σας: Ακόμα κι άμα λείψετε για ένα λεπτό, κλειδώστε το! Το να το κλέψουν είναι θέμα δευτερολέπτων!

 

 

Αφήνετέ το σε πολυσύχναστο σημείο: Ερημικά δρομάκια, τούνελ και γενικά μέρη που δεν υπάρχουν μάρτυρες είναι για τους κλέφτες βούτυρο στο ψωμί τους!

 

 

Κάντε το ποδήλατο αναγνωρίσιμο: Βάλτε του αριθμό και γράψτε τον σε ένα χαρτί  ή κολλήστε ένα αυτοκόλλητο με το όνομά σας κάτω από τη σέλα. Με αυτό τον τρόπο, αν το ποδήλατο βρεθεί, θα μπορείτε εύκολα να αποδείξετε ότι ανήκει σε εσάς.

 

Εντοπίστε το ποδήλατο με τη βοήθεια της τεχνολογίας:  Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι το SpyBike GPS Tracker. Πρόκειται για κάποιους μηχανισμούς που τοποθετούνται πάνω στο ποδήλατο και ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται μόνο με το –ηλεκτρονικό- κλειδί σας. Με άλλα λόγια, αν το ποδήλατο κλαπεί (χωρίς να το έχετε ‘ξεκλειδώσει’ δηλαδή), ο μηχανισμός σας στέλνει με γραπτό μήνυμα τις συντεταγμένες του ποδηλάτου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όσο αυτό κινείται. Τώρα αν θα επιλέξετε τη στρατηγική του νεαρού στο βίντεο, αυτό είναι δικό σας θέμα!

 

                                         

 

Αγοράστε μια αξιόπιστη κλειδαριά: Οι περισσότερες κλειδαριές είναι πολύ εύκολο είτε να παραβιαστούν είτε να σπάσουν με απλά εργαλεία. Κάντε μια καλή έρευνα αγοράς και ξοδέψτε κάτι παραπάνω προκειμένου να κάνετε δύσκολο το έργο των κλεφτών. Καμία κλειδαριά δε σας εξασφαλίζει 100%, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι μια αξιόπιστη κλειδαριά θα αποθαρρύνει τους κλέφτες μιας και δε θα ρισκάρουν να περάσουν παραπάνω από λίγα λεπτά πάνω από το ποδήλατό σας.

 

 

Κλειδώστε το ποδήλατο σωστά: Αφού πήρατε την κατάλληλη κλειδαριά, πρέπει να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Πρώτον, το ποδήλατο πρέπει να κλειδωθεί πολύ κοντά σε ένα σταθερό αντικείμενο. Μην αφήνετε δηλαδή ενδιάμεσο κενό χώρο και ελέγξτε ότι το αντικείμενο είναι όντως σταθερό και ότι δε θα μπορούν οι κλέφτες να περάσουν το ποδήλατο από πάνω. Δεύτερον φροντίστε να ‘δέσετε’ με την κλειδαριά το σκελετό με τη ρόδα. Τρίτον, φροντίστε η κλειδαριά να κοιτάει προς τα κάτω, έτσι ώστε οι κλέφτες να μην μπορούν να τη ‘γεμίσουν’ με κάποιο διαβρωτικό υγρό ή κόλλα (εσείς δε θα μπορέσετε να το μετακινήσετε κι εκείνοι θα περάσουν να το κλέψουν κάποια άλλη στιγμή).

 

 

Αγοράστε ποδήλατο με σύνεση: Ένα πολύ ακριβό ποδήλατο καλό είναι να μένει σε εσωτερικό χώρο. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, προτιμήστε ένα πιο οικονομικό ποδήλατο.

 

Πάρτε μαζί σας τα αξεσουάρ: Αν μπορείτε, πάρτε μαζί σας τη σέλα και τα φώτα για να κάνετε το ποδήλατο λιγότερο ελκυστικό! 

 

 

Καλά, είπαμε, όχι κι έτσι...καταλάβατε τελοσπάντων!!!

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.welovecycling.com/blog/132092/10-serious-tips-how-to-protect-your-bike-from-thieves/

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Δώρα για συντρόφους. Ή αλλιώς η πιο δύσκολη "άσκηση" επιλογής...

Σεμινάριο Facebook

Σεμινάριο Facebook

  Facebook   Όλοι έχουν έναν λογαριασμό ή μια σελίδα στο Facebook. Ελάχιστοι...

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Αν χρησιμοποιείτε το Wolt τότε είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε...

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

  Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ποτέ συσκευή κινητού LG, μάλλον θα...

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Ακόμη και αν κάποιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την τεχνολογία...

Φάκελος Μεταλλαγμένα

Φάκελος Μεταλλαγμένα

του Αλέξανδρου Φατσή   Όταν γίνεται μια συζήτηση για τα τρόφιμα από...

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

    Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου συζήτησα υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόμουν...

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Με την φύση ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά. Είμαι...

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

    "Άμα θέλει ο άλλος να σου ανοίξει το σπίτι και...

Προτεινόμενα