Σπάνια ζώα στα πιο ασυνήθιστα μέρη

 

 

Είναι γνωστό ότι τα καγκουρό ζουν στην Αυστραλία, τα λιοντάρια στην Αφρική, τα βουβάλια στην Αμερική. Πολλά ζώα όμως ζουν και βασιλεύουν σε μέρη που δεν τα έχουμε συνηθίσει.

 

 

 

 

Καμήλες στην Αυστραλία

Το 1922, ο Conan Multe-Brun έφερε τα πλοία της ερήμου στην Αυστραλία, προκειμένου να εξερευνήσει την αχανή ενδοχώρα. Από τότε οι καμήλες προσαρμόστηκαν στο κλίμα, πολλαπλασιάστηκαν και σήμερα ρημάζουν τα εδάφη ψάχνοντας για νερό και τροφή. Κάτοικοι αναφέρουν ότι οι καμήλες εισβάλλουν μέχρι και στα σπίτια τους και πίνουν νερό από την τουαλέτα! Αν και οι κυνηγοί ενθαρρύνονται να σκοτώνουν καμήλες, αυτές δε χαμπαριάζουν και διπλασιάζονται κάθε 9 χρόνια! 

101.jpg

 

Ζέβρες στο Τέξας

Σε ένα ράντσο του Τέξας, ζει μια αποικία από άγριες ζέβρες. Το κλίμα του Τέξας είναι ιδανικό για την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους.  Ο ρόλος της αποικίας αυτής βέβαια είναι πολύ άχαρος: οι κυνηγοί μπορούν, πληρώνοντας ένα αδρό ποσό στους υπεύθυνους του ράντσου, να τις κυνηγούν και να τις σκοτώνουν…   

174.jpg

 

Ιπποπόταμοι στην Κολομβία

Τη δεκαετία του 1980, ο εκατομμυριούχος βαρόνος ναρκωτικών Pablo Escobar εμπλούτισε το 'φτωχικό' του με ένα ζωολογικό κήπο. Τα αγαπημένα του ζώα ήταν τέσσερις ιπποπόταμοι που έφερε από την Αφρική. Όταν ο Escobar πέθανε, οι αρχές άφησαν τους ιπποπόταμους στην τύχη τους. Αυτοί όχι μόνο κατάφεραν να επιβιώσουν, αλλά να τετραπλασιαστούν! Σίγουρα ο Escobar δεν φανταζόταν ότι η κληρονομιά του στον κόσμο θα ήταν ο κολομβιανός ιπποπόταμος…

173.jpg

 

Παπαγάλοι στο Σαν Φρανσίσκο

Οι παπαγάλοι ως γνωστόν ζουν κυρίως στην Νότια Αμερική και έχουν μεγάλη ζήτηση ως κατοικίδια σε όλο τον πλανήτη. Στο Σαν Φρανσίσκο όμως κάποιοι παπαγάλοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από τα κλουβιά τους. Σε αντίθεση με άλλα κατοικίδια-δραπέτες, οι συγκεκριμένοι επιβίωσαν, αναπαράχθηκαν και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο Telegraph Hill. Σήμερα ο πληθυσμός του πλησιάζει τους 100 και η αποικία τους είναι γνωστή τουριστική ατραξιόν της πόλης.  

172.jpg

 

Μαϊμούδες στη Φλόριντα

Το 1938, ο ιδιοκτήτης ενός τουριστικού πλοίου έφερε Μακάκους στους βάλτους της Φλόριντα, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Έκτοτε, οι πίθηκοι ευημερούν στην περιοχή, και μάλιστα πριν λίγα χρόνια δέχτηκαν και πληθυσμιακές ενισχύσεις, όταν, χάρη στον τυφώνα Andrew ο οποίος κατέστρεψε τα εργαστήρια όπου πίθηκοι χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα, και άλλοι Μακάκοι βρέθηκαν στην φύση. Αν και φαίνονται φιλικοί, είναι δυνατοί και βίαιοι.  

171.jpg

 

Πάνθηρες στην Αγγλία

Οι πάνθηρες της Γηραιάς Αλβιώνας πιο πολύ σαν αστικός μύθος ακούγονται παρά ως πραγματικότητα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις καθημερινές μαρτυρίες κατοίκων που μιλούν για μεγάλες μαύρες γάτες. Η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ύπαρξή τους, ωστόσο αν τελικά υπάρχουν πάνθηρες στην Αγγλία, αυτό πιθανώς οφείλεται σε ένα νόμο του 1976, σύμφωνα με τον οποίο θα επιβάλλονταν τσουχτερά πρόστιμα σε όποιον είχε άγρια και επικίνδυνα ζώα ως κατοικίδια.  Έτσι λοιπόν, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πανθήρων εγκατέλειψαν τα αιλουροειδή τους στη φύση κι αυτά εξελίχθηκαν… 

170.jpg

 

Πιγκουίνοι στη Νότια Αφρική

Κι όμως, αυτά τα αξιολάτρευτα και μοναδικά πλάσματα δεν επιβιώνουν μόνο στο παγωμένο κλίμα της Ανταρκτικής. Οι διάσημοι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι προτιμούν τις πολικές θερμοκρασίες, αλλά οι αφρικανικοί πιγκουίνοι απολαμβάνουν τα πεντακάθαρα νερά και τις ζεστές αμμουδιές της Νότιας Αφρικής.  

169.jpg

 

Καρχαρίες σε λίμνες

Κι όμως! Συνέβη στην Αυστραλία. Ο ταυροκαρχαρίας είναι ένας είδος καρχαρία που ζει σε ποτάμια και όχθες. Ενίοτε βέβαια, πλημμύρες μπορεί να παρασύρουν τους ταυροκαρχαρίες σε λίμνες που δεν έχουν διέξοδο. Κάπως έτσι έγινε και το 2007 στην Αυστραλία, όπου δέκα ταυροκαρχαρίες βρέθηκαν σε μια λίμνη ενός γηπέδου γκολφ. Οι καρχαρίες ευημερούν και πολλαπλασιάζονται στα νερά της λίμνης. Οι πελάτες και οι ιδιοκτήτες του γηπέδου συνήθισαν την παρουσία των καρχαριών. Αν και επικίνδυνοι, οι καρχαρίες έχουν μηδενίσει τον κίνδυνο πνιγμού στη λίμνη: κανείς δε βουτά πια για να πιάσει μπαλάκια του γκολφ! 

168.jpg

 

Εμού στο Τέξας

Για άλλη μια φορά, το κλίμα του Τέξας αποδεικνύεται ιδανικό για την επιβίωση εξωτικών ειδών. Το αυστραλιανό πτηνό εμού εισήχθη στις ΗΠΑ για να αντικαταστήσει τα βοοειδή ως βασική πρωτεΐνη. Οι φιλοδοξίες των κτηνοτρόφων όμως έπεσαν στο κενό, κι έτσι, τα εμού ελευθερώθηκαν στη φύση. Τα γιγάντια πτηνά προσαρμόστηκαν αμέσως και σήμερα, εκατοντάδες από αυτά κυκλοφορούν στις ερήμους του Τέξας. 

167.jpg

 

Ταραντούλες στην Αγγλία

Τελικά δεν είναι εύκολο να ζεις στην Αγγλία. Εκτός από τους πάνθηρες, οι Βρετανοί έχουν ν’ ανησυχούν και για την ταραντούλα της Χιλής. Οι γιγάντιες αυτές αράχνες αποφάσισαν μόνες τους να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Επιβιβάστηκαν σε κοντέινερ από τη Νότια Αμερική και έφτασαν στην Αγγλία. Η ζέστη και η υγρασία του καλοκαιριού τις βοηθά να αναπαράγονται. Αν και δεν υπάρχει κάποια καταγεγραμμένη αποικία τους, φαίνεται ότι επιβιώνουν και στο βαρύ αγγλικό χειμώνα, αφού αρκετές ταραντούλες εθεάθησαν τα τελευταία χρόνια. Όπως και να έχει, αν βρεθείτε στη ‘γειτονική’ μας Αγγλία και δείτε μια ταραντούλα  (είναι αδύνατο να μην την προσέξετε αφού φτάνει ως και τους 20 πόντους σε μήκος!), δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες…απλά τρέξτε!

166.jpg

 

 

 

Πηγή: http://listverse.com/2012/12/27/top-10-animals-you-can-find-in-unexpected-places

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Δώρα για συντρόφους. Ή αλλιώς η πιο δύσκολη "άσκηση" επιλογής...

Σεμινάριο Facebook

Σεμινάριο Facebook

  Facebook   Όλοι έχουν έναν λογαριασμό ή μια σελίδα στο Facebook. Ελάχιστοι...

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Αν χρησιμοποιείτε το Wolt τότε είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε...

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

  Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ποτέ συσκευή κινητού LG, μάλλον θα...

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Ακόμη και αν κάποιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την τεχνολογία...

Φάκελος Μεταλλαγμένα

Φάκελος Μεταλλαγμένα

του Αλέξανδρου Φατσή   Όταν γίνεται μια συζήτηση για τα τρόφιμα από...

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

    Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου συζήτησα υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόμουν...

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Με την φύση ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά. Είμαι...

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

    "Άμα θέλει ο άλλος να σου ανοίξει το σπίτι και...

Προτεινόμενα