Πώς ένα σιδερένιο ψάρι θεραπεύει την αναιμία

 

Αν και στον ανεπτυγμένο κόσμο δεν είναι συχνό φαινόμενο, υπολογίζεται ότι περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αναιμία σε όλον τον κόσμο. Σε μια προσπάθεια να δώσει λύση σε αυτό το τόσο μεγάλο πρόβλημα, ο Καναδός Dr. Christopher Charles σκέφτηκε κάτι πραγματικά πρωτότυπο: ένα σιδερένιο ψάρι.

 

 

Πώς όμως το ψάρι αυτό λύνει το πρόβλημα της αναιμίας; Είναι πολύ απλό: αρκεί να το βράσει κανείς με το φαγητό του για 10 λεπτά και να προσθέσει χυμό λεμόνι. Η διαδικασία απελευθερώνει ένα μικρό μέρος του σιδήρου από τον οποίο αποτελείται το ψάρι και η βιταμίνη C που περιέχει ο χυμός του λεμονιού εξασφαλίζει την απορρόφησή του.

iron-fish01.jpg

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Dr. Charles η διαδικασία αυτή παρέχει μέχρι και το 75% των αναγκών ενός ενηλίκου σε σίδηρο. Επιπλέον το ψάρι δεν φθείρεται από την διαδικασία αυτή και μπορεί να διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια.

iron-fish04.jpg

Μάλιστα έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται πειραματικά στην Καμπότζη και το 50% όσων το χρησιμοποιούν μετά από 12 μήνες έπαψαν να έχουν πρόβλημα αναιμίας.

iron-fish03.jpg

Όπως μάλιστα σχολιάζει ο Dr. Charles, το σχήμα και το σχέδιο του ψαριού μπορεί να αλλάξει εύκολα ώστε να ταιριάζει με τις πολιτιστικές συνήθειες του λαού που θα το χρησιμοποιήσει και να γίνει πιο εύκολα αποδεκτό.

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

 

Πηγή: http://www.boredpanda.com/lucky-iron-fish-anemia-cure-christopher-charles-cambodia/ 

Προτεινόμενα