Τροφικές δηλητηριάσεις και πώς να τις αποφύγουμε

 

Αν και ο περισσότερος κόσμος το αγνοεί, τα φαγητά που τρώμε μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στην υγεία μας: σχεδόν τα τρία τέταρτα από τα κοτόπουλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, βρέθηκαν θετικά στο «καμπυλοβακτηρίδιο»(campylobacter jejuni), το υπ' αριθμόν ένα μικρόβιο που ενοχοποιείται για τροφικές δηλητηριάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περνάει στον άνθρωπο από τα ζώα.

 

 

Σε μια έρευνα - διάρκειας ενός έτους - που διεξήχθη από τον Εθνικό Οργανισμό Ελέγχου Τροφίμων της Μ. Βρετανίας, αποδείχθηκε ότι το 73% από τα κοτόπουλα που προμηθεύονται οι Άγγλοι καταναλωτές από τα καταστήματα, είναι μολυσμένα. Σε αντίστοιχη έρευνα του 2009, το ποσοστό αυτό άγγιζε το 69%. Άλλη μια μελέτη λοιπόν που αποδεικνύει ότι τα ζωικά προϊόντα είναι γεμάτα ασθένειες που μεταδίδονται στον άνθρωπο από ζώα εκτροφής, προκαλώντας σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα υγείας. 

bacteria4.jpg

Το καμπυλοβακτηρίδιο που βρίσκεται στα πουλερικά αλλά και στο κόκκινο κρέας, μολύνει περίπου 280.000 ανθρώπους ετησίως (μόνο στην Αγγλία!), με συμπτώματα όπως διάρροια, κράμπες στο στομάχι, πυρετό κτλ (γαστρεντερίτιδα). Είναι η πιο διαδεδομένη τροφογενής λοίμωξη που τόσο εύκολα όμως μπορεί να αποφευχθεί…

bacteria2.jpg

Κι αν δεν είναι το καμπυλοβακτηριδιο, είναι η σαλμονέλα, είναι το Escherichia Coli, ή κάποιο από τα πολλά άλλα μικρόβια... Σημασία δεν έχει ο τύπος βακτηρίου...Ούτε το γεγονός ότι αυτά ακριβώς τα βακτήρια προέρχονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων και την έλλειψη υγειονομικής φροντίδας λόγω κόστους και υπερβολικής ζήτησης για κρέας…Αυτό που έχει σημασία είναι πως οι ασθένειες αυτές προέρχονται από την κατανάλωση κρέατος και ζωικών τροφών. Και πως δεν χρειαζόμαστε αυτές τις τροφές για να είμαστε υγιείς!

bacteria1.jpg

 

Τα οφέλη μιας vegan διατροφής είναι τόσο καλά εδραιωμένα, που όλο και περισσότερες σχετικές μελέτες, καταλήγουν στο ότι οι vegans εμφανίζουν ιδιαίτερα μικρές ή λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από διαβήτη, καρδιοαγγειακές παθήσεις, υψηλή πίεση, παχυσαρκία και άλλες κοινές ασθένειες που συγκριτικά είναι πολύ συχνές σε όσους τρώνε και ζωικά προϊόντα. Μην το σκέφτεστε λοιπόν. Εγκαταλείψτε το κρέας και προστατέψτε την υγεία σας!

 

 

        Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!      Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!

 

 

Μετάφραση: Ελπίδα Κοψίδη

 

 

 

 

Πηγές: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Δώρα για συντρόφους. Ή αλλιώς η πιο δύσκολη "άσκηση" επιλογής...

Σεμινάριο Facebook

Σεμινάριο Facebook

  Facebook   Όλοι έχουν έναν λογαριασμό ή μια σελίδα στο Facebook. Ελάχιστοι...

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Αν χρησιμοποιείτε το Wolt τότε είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε...

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

  Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ποτέ συσκευή κινητού LG, μάλλον θα...

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Ακόμη και αν κάποιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την τεχνολογία...

Φάκελος Μεταλλαγμένα

Φάκελος Μεταλλαγμένα

του Αλέξανδρου Φατσή   Όταν γίνεται μια συζήτηση για τα τρόφιμα από...

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

    Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου συζήτησα υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόμουν...

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Με την φύση ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά. Είμαι...

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

    "Άμα θέλει ο άλλος να σου ανοίξει το σπίτι και...

Προτεινόμενα