Στα άδυτα της Disney

 

Ποιος δε λατρεύει τις ταινίες της Disney;  Τις απολαμβάναμε μικροί, τις ξαναβλέπουμε και τις εκτιμούμε ακόμα περισσότερο ως μεγάλοι. Πίσω από κάθε ταινία, κρύβονται μυστικά που κάθε αφοσιωμένος φαν θα ήθελε να ξέρει… Σας παρουσιάζουμε μερικά απ’ αυτά.

 

 

Ο αγαπημένος Wall-E πήρε το όνομά του από τον μεγάλο Walter Elias Disney.

Wall-E-and-Eva.jpg

Η φωνή της γλυκιάς Lilo (από την ταινία Lilo) ανήκει στην Daveign Chase, η οποία στοίχειωσε τα σινεμά και τις βραδιές DVD στον καναπέ ως Morgan στο θρίλερ The Ring.

daveigh.jpg

Η μικρή γοργόνα Άριελ και η Μπελ από την Πεντάμορφη και το τέρας δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας των σχεδιαστών. Οι μινιόν σιλουέτες τους βασίστηκαν στις αναλογίες του μοντέλου Sherri Stoner, η οποία εκτός από μοντέλο διετέλεσε σεναριογράφος και παραγωγός σειρών κινουμένων σχεδίων όπως τα Animaniacs και ο Κάσπερ το φαντασματάκι. 

ariel-stoner.jpg

Η απουσία μητρικής φιγούρας σε ταινίες όπως ο Πινόκιο, ο Μπάμπι και το Βιβλίο της ζούγκλας πιθανώς οφείλονται στις ενοχές του ίδιου του Disney για τον τραγικό θάνατο της μητέρας του το 1938: Μετά την εισπρακτική επιτυχία της Χιονάτης, ο Disney αγόρασε ένα καινούργιο σπίτι για τους γονείς του. Το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού όμως ήταν ελαττωματικό και η Flora Disney πέθανε από αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα.

bambi.jpg

Η Disney ήταν για λίγα χρόνια η μόνη εταιρεία που παρήγαγε έγχρωμες ταινίες κινουμένων σχεδίων, αφού είχε εξασφαλίσει το μονοπώλιο της τεχνολογίας Technicolor ως τα μέσα της δεκαετίας του ’30.

technicolor.jpg

Η Disneyland της Καλιφόρνια άνοιξε τις πύλες της το 1955. Ο Walt Disney, θέλοντας να βρίσκεται στο χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο, έχτισε ένα διαμέρισμα για τον ίδιο και την οικογένειά του πάνω από το κτήριο της πυροσβεστικής. Όταν ο Disney ήταν στο διαμέρισμα, το φως στο παράθυρο ήταν αναμμένο. Τώρα είναι μόνιμα αναμμένο προς τιμήν του μεγάλου δημιουργού.

disneyland-lamp.jpg

Η Disneyworld στη Φλόριδα άνοιξε το 1971, πολύ αργότερα από τη Disneyland. Ο λόγος της αργοπορίας ήταν ο εξής: στη Disneyland της Καλιφόρνια, οι ηθοποιοί, προκειμένου να φτάσουν στο πόστο τους, αναγκαστικά διέσχιζαν, με κοστούμια χαρακτήρων του Disney, περιοχές του πάρκου στις οποίες δε θα έπρεπε να βρίσκονται.  Ο Disney πίστευε ότι το να εμφανιστεί ο π.χ. ο Γκούφι έξω από το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης χαλούσε τη μαγεία για τους επισκέπτες.  Έτσι, για τη Disneyworld της Φλόριδα σχεδίασε ένα ολόκληρο δίκτυο υπόγειων διαδρόμων που επέτρεπε στους εργαζόμενους να πάνε στο πόστο τους χωρίς να περνούν από ‘λάθος’ περιοχές.

Magic-Kingdom-Tunnel.jpg

Ο γνωστός ηθοποιός Στιβ Μάρτιν υπήρξε εργαζόμενος στη Disneyland (στο magic shop συγκεκριμένα).

steve-martin.jpg

Ο Ντάμπο το  ελεφαντάκι είναι ο πιο λιγομίλητος ήρωας των ταινιών Disney. Για την ακρίβεια, δε μιλά καθόλου! Λακωνική είναι και η Ωραία Κοιμωμένη, η οποία εμφανίζεται 18 λεπτά σ’ όλη την ταινία και ο ρόλος της είναι μόλις 18 γραμμές!

dumbo.jpg

Ο Clarence Nash, η αξεπέραστη "φωνή" του Ντόναλντ Ντακ, κρύβεται πίσω και από τα γαβγίσματα των 101 σκυλιών της Δαλματίας. Και μιας και μιλάμε για ζώα, οι βρυχηθμοί που ακούμε στο Βασιλιά των Λιονταριών προέρχονται από τίγρεις και όχι από λιοντάρια, αφού κρίθηκε ότι τα λιοντάρια δε βρυχώνται αρκετά δυνατά.

clarence-nash.png

Σίμπα στα σουαχίλι σημαίνει λιοντάρι και Μπαλού στα ινδικά σημαίνει αρκούδα.

simba.jpg

Στην ταινία Σταχτοπούτα δε μαθαίνουμε πουθενά το όνομα του γοητευτικού πρίγκιπα που της κλέβει την καρδιά! Στα αγγλικά, ο πρίγκιπας αυτός είναι γνωστός ως Prince Charming (γοητευτικός πρίγκιπας).

prince-charming.jpg

Ο Μίκι και η Μίνι αγαπήθηκαν και στην πραγματική ζωή. Ο Anthony Allwine (η φωνή του Μίκι για 32 χρόνια) και η Russi Taylor (η φωνή της Μίνι) παντρεύτηκαν το 1991 και έζησαν μαζί ευτυχισμένοι ως το θάνατο του Allwine το 2009.

Mickey-Mouse-Minnie-Mouse.jpg

Αν καλέσετε στο γάμο σας το Μίκι και τη Μίνι, θα λάβετε μια φωτογραφία τους και μια κονκάρδα που λέει “Just Married” (νεόνυμφοι). Αν πάλι καλέσετε τη Σταχτοπούτα και τον Πρίγκιπα, θα σας απαντήσουν με ένα συγχαρητήριο πιστοποιητικό! 

DisneyJustMarriedButton.jpg

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://9gag.com/gag/aqmpdBP 

Προτεινόμενα