Εμπνευσμένες Συνταγές για Εκλεπτυσμένες Γεύσεις

 

 

 

Ένα σύντομο update για όσους δεν παρακολουθούν τη γαστρονομική επικαιρότητα: όσο πληθαίνουν οι έρευνες που αποδεικνύουν την αρνητική επίδραση ζωικών τροφών στον ανθρώπινο οργανισμό και όσο γίνεται σταδιακά αντιληπτό ότι τα ζώα και η φύση ουσιαστικά κακοποιούνται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι υπερκαταναλωτικές δυτικές κοινωνίες, η χορτοφαγική διατροφή κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.

 

 

 

 

Αυτό που ακόμα δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι η χορτογραφική διατροφή δεν είναι μόνο υγιεινή, ωφέλιμη και σε αρμονία με τη φύση. Είναι και πολύ νόστιμη και ενδιαφέρουσα!!!

 

Το βιβλίο "Δημιουργική Χορτοφαγία" της σεφ Μαρίας Ηλία δίνει επιτέλους στους χορτοφάγους αυτό που τους αξίζει: νέα πιάτα, γεμάτα συγκλονιστικές γεύσεις, χρώματα και υφές που αναδεικνύουν την εκπληκτική ευελιξία των λαχανικών, των βασικών πρωταγωνιστών του βιβλίου.

 

 

Η Μαρία προσφέρει το όραμα της χορτοφαγικής μαγειρικής που είναι πλούσια, μεταξένια και με βαθιά υφή. Η μαγειρική από την Ινδία, την Ασία και την ανατολική Μεσόγειο ενέπνευσε πολλές από τις 120 συνταγές του βιβλίου. Έτσι, η κάθε συνταγή είναι ξεχωριστή και εξαιρετικά πρωτότυπη. «Η συνταγή είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν κατάλογο υλικών, είναι να ενώσουμε μαζί τα υλικά σε αρμονία αφήνοντάς τα να αποκαλύψουν τις διαφορετικές γεύσεις και υφές τους, σε όλη την λαμπρή απλότητα ή πολυπλοκότητά τους», λέει η Μαρία.

 

 

Η εποχικότητα των συστατικών είναι το μυστικό για τα πιάτα της, κάνοντάς τα όχι μόνο πιο γευστικά αλλά και πιο φθηνά και θρεπτικά. Αν ένα φρούτο ή λαχανικό δεν είναι στην εποχή του, η Μαρία μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστούμε και να αυτοσχεδιάσουμε.

 

 

Με εκπληκτικές φωτογραφίες από τον Τζόναθαν Γκρέγκσον, η Δημιουργική Χορτοφαγία είναι το τέλειο σύγχρονο βιβλίο μαγειρικής. Και φυσικά δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά σε όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις εκλεπτυσμένες γεύσεις και τη δημιουργική μαγειρική.

 

 

Το βιβλίο περιέχει τα ακόλουθα κεφάλαια:

  • Εκλεπτυσμένα ορεκτικά & πρώτα πιάτα
  • Εντυπωσιακά πρώτα πιάτα
  • Δείπνα στον καναπέ
  • Συνοδευτικά πιάτα με στυλ
  • Υπέροχα γλυκά
  • Απλές βασικές συνταγές
  • Ζωμοί
  • Σημειώσεις
  • Τα υλικά και τα μυστικά τους

  

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

Προτεινόμενα