Capsula Mundi: Το κουκούλι που μετατρέπει το σώμα σου σε δέντρο

 

 

 

Όπως κάθε άνθρωπος που περπάτησε ποτέ πάνω στη Γη, έτσι κι εμείς κάποια στιγμή θα φύγουμε από αυτόν τον κόσμο. Αντί όμως για μια συμβατική κηδεία δεν θα ήταν πολύ καλύτερο να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, όπως να μετατρέψουμε το σώμα μας σε πηγή και αφετηρία μιας νέας ζωής;

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι Ιταλοί σχεδιαστές Anna Citelli και Raoul Bretzel και έτσι δημιούργησαν την Capsula Mundi.

capsula5.jpg

Πρόκειται για μια βιοδιασπώμενη κάψουλα η οποία στην ουσία είναι ένα κουκούλι το οποίο περιβάλει το σώμα ενός ανθρώπου που πέθανε.

capsula3.jpg

Στη συνέχεια το κουκούλι αυτό θάβεται και από πάνω του φυτεύεται ένα δέντρο. Οπότε το δέντρο τρέφεται από το σώμα που βρίσκεται στις ρίζες του. Μεταμορφώνει δηλαδή το σώμα αυτό σε μια νέα ζωή.

capsula1.jpg

Πλέον οι συγγενείς δεν έχουν να φροντίσουν ένα τάφο αλλά ένα δέντρο. Κάτι ζωντανό δηλαδή. Γεγονός που τους δίνει όχι απλώς ψυχική ηρεμία και γαλήνη αλλά και χαρά. Αν μάλιστα οι αποθανόντες ανήκουν στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν δωρίσει τα όργανα του αγαπημένου τους για να σωθούν άτομα με σημαντικά προβλήματα υγείας, τότε η χαρά των συγγενών τους είναι πολλαπλή. Ο αγαπημένος τους πλέον ζει πολλές ζωές ταυτόχρονα. Μέσα σε άλλους ανθρώπους αλλά και μέσα από ένα δέντρο.

 

capsula6.jpg

capsula4.jpg

Στο βαθμό μάλιστα που η πρακτική ακολουθείται και από άλλους, τότε δεν έχουμε απλώς ένα δέντρο αλλά ολόκληρο δάσος αντί για νεκροταφείο. Έχουμε δηλαδή ένα μέρος που σφύζει από ζωή αντί να υπενθυμίζει το θάνατο. 

 

 

 

www.capsulamundi.it

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

Προτεινόμενα