Προστατευτείτε από τις απάτες στο Facebook

 

 

Τις βλέπουμε όλοι συνεχώς. Είναι φωτογραφίες κάποιου παιδιού ή μωρού σε κρεβάτι νοσοκομείου ή με κάποια δυσμορφία και οι οποίες εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο στο Facebook. Πάντοτε υπάρχει το σχόλιο ότι αν Κοινοποιήσουμε την φωτογραφία το Facebook ή κάποιες άλλες εταιρείες θα πληρώσουν ένα ευρώ ή μερικά σεντς ώστε να θεραπευτεί.

 

 

 


Δυστυχώς όμως πρόκειται για απάτη. Όπως καταλαβαίνει το Facebook δεν θα περίμενε να κοινοποιήσει ο κόσμος μια φωτογραφία ώστε να βοηθήσει ένα παιδί που βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η συγκεκριμένη απάτη δεν είναι παρά μια παραλλαγή μιας πολύ γνωστής φάρσας του Facebook.


Ήδη από το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του Facebook διάφοροι έφηβοι ανεβάζουν εικόνες οι οποίες τραβούσαν την προσοχή του κοινού. Θα έχετε δει για παράδειγμα τις ανακοινώσεις που εμφανίζονται κάθε τόσο ότι hackers χρησιμοποιούν το προφίλ μας για να στείλουν πορνογραφικό περιεχόμενο στους φίλους μας. Μια διαφορετική παραλλαγή μας ενημέρωνε ότι πρέπει να προσέχουμε μήπως κάποιο παιδάκι μας ζητήσει να το πάμε σπίτι του δίνοντας μας ένα χαρτί με τη διεύθυνση του και αν αποφασίζαμε να το βοηθήσουμε θα μας λήστευαν ή θα μας έπαιρναν τα όργανα. Δυστυχώς κάθε εβδομάδα υπάρχει κάτι καινούργιο.

 

 

 

Ποιος είναι ο τρόπος όμως για να σιγουρευτούμε ότι όντως πρόκειται για απάτη; Πώς θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνουμε κι εμείς ένα ακόμη θύμα του φαρσέρ; Ευτυχώς πολύ εύκολα: Όταν βλέπουμε δημοσίευση που μας ζητά να την κοινοποιήσουμε για να δοθούν χρήματα σε κάποιο παιδί ή άλλο ασθενή τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι πρόκειται για απάτη και κάποιος θέλει να μας εξαπατήσει.

 

Είναι σίγουρο δηλαδή ότι το άτομο που έχει αναρτήσει την εικόνα αυτή θέλει μόνο να δει πόσα άτομα θα καταφέρει να κοροϊδέψει.

 

Ένας ακόμη τρόπος είναι πριν κοινοποιήσουμε κάτι να επισκεφθούμε την σελίδα http://ellinikahoaxes.gr  και να ελέγξουμε αν πρόκειται για κάτι που ισχύει. Αν για παράδειγμα δούμε μια ανακοίνωση για τον Βαγγέλη Μερισιώτη που χρειάζεται αίμα το ellinikahoaxes.gr θα μας ενημερώσει ότι δεν πρόκειται για αλήθεια. Καλό θα ήταν να κάνουμε Like και στη σελίδα του site στο Facebook ώστε να μαθαίνουμε πρώτοι για το ποιες από τις ειδήσεις που βλέπουμε ισχύουν και ποιες όχι: https://www.facebook.com/EllinikaHoaxes 

Πρέπει συνεπώς να προσέχουμε πάρα πολύ πριν πατήσουμε το κουμπί Κοινοποίηση στο Facebook. Διαφορετικά γινόμαστε κι εμείς ένα ακόμη θύμα του φαρσέρ που διασκεδάζει βάζοντας τον κόσμο να διαδίδει ψεύτικες πληροφορίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μόλις βλέπουμε τέτοιες εικόνες είναι Αναφορά στο Facebook. Ο τρόπος είναι πολύ απλός: Κάνουμε κλικ στο βελάκι που υπάρχει πάνω δεξιά στη φωτογραφία και ακολουθούμε τα βήματα που δείχνουν οι φωτογραφίες!   


  

 

 


 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα στη κατηγορία « TopStitch Handmade Creations Η χορτοφαγία σώζει ζωές »

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Δώρα για συντρόφους. Ή αλλιώς η πιο δύσκολη "άσκηση" επιλογής...

Σεμινάριο Facebook

Σεμινάριο Facebook

  Facebook   Όλοι έχουν έναν λογαριασμό ή μια σελίδα στο Facebook. Ελάχιστοι...

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Αν χρησιμοποιείτε το Wolt τότε είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε...

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

  Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ποτέ συσκευή κινητού LG, μάλλον θα...

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Ακόμη και αν κάποιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την τεχνολογία...

Φάκελος Μεταλλαγμένα

Φάκελος Μεταλλαγμένα

του Αλέξανδρου Φατσή   Όταν γίνεται μια συζήτηση για τα τρόφιμα από...

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

    Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου συζήτησα υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόμουν...

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Με την φύση ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά. Είμαι...

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

    "Άμα θέλει ο άλλος να σου ανοίξει το σπίτι και...

Προτεινόμενα