Ζήστε με άνεση ακόμα και στη μέση του πουθενά με την EcoCapsule!

 

Παραδεχτείτε το. Όπως όλοι έτσι κι εσείς θα θέλατε να μπορείτε ζήσετε απομονωμένοι στο πουθενά χωρίς να έχετε ανάγκη κανέναν και χωρίς να σας ενοχλούν οι γύρω σας. Το πρόβλημα όμως με την απομόνωση είναι ότι θα στερηθούμε τις ανέσεις που έχουμε συνηθίσει. Όπως και να το κάνουμε, δύσκολο να ζήσει κανείς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό.

 

 

Ευτυχώς η τεχνολογία έχει για άλλη μια φορά την λύση για εμάς τους wannabe ερημίτες! Η αρχιτεκτονική ομάδα Nice Architects με έδρα την Μπρατισλάβα σχεδίασε κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

eco4.jpg

Πρόκειται για την EcoCapsule το αυτόνομο σπίτι που μπορεί να εξασφαλίσει άνετη ζωή στον ιδιοκτήτη του ακόμη και στα πιο απομονωμένα σημεία.

eco3.jpg

Καταρχάς, η EcoCapsule είναι εφοδιασμένη με πτυσσόμενη ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκά πάνελ γεγονός που εξασφαλίζει την ενεργειακή της αυτονομία. Επιπλέον έχει την δυνατότητα να συλλέγει το νερό της βροχής.

eco2.jpg

Οι καινοτομίες του βέβαια δεν σταματούν εδώ. Διαθέτει τουαλέτα, τρεχούμενο νερό, κουζινούλα και ντους με ζεστό νερό!

eco1.jpg

Παράλληλα, τα τοιχώματά της έχουν επαρκή μόνωση ώστε να εξοικονομείται ενέργεια και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις που οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά αντίξοες.

eco9.jpg

Αυτό που έχει τεράστιο ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι δεν είναι κατάλληλο μόνο για όποιον θέλει να απομακρυνθεί από τον πολιτισμό αλλά και για περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων.

eco5.jpg

Φυσικά ο σχεδιασμός του δεν ήταν ό,τι ευκολότερο. Το να μπορέσεις να συνδυάσεις όλες αυτές τις τεχνολογίες που θα εξασφαλίσουν επαρκή λειτουργικότητα και ταυτόχρονα να αφήσεις χώρο για να μείνει κάποιος μέσα είναι κάτι που χρειάζεται προσπάθεια. Παρόλα αυτά οι Nice Architects φαίνεται ότι το κατάφεραν και με το παραπάνω καθώς η EcoCapsule χωράει άνετα δύο άτομα και εξασφαλίζει ωφέλιμο χώρο 8τμ.

eco6.jpg

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, η EcoCapsule θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από τον επόμενο χρόνο. Αν μάλιστα το κόστος της δεν είναι απαγορευτικό, οι συντάκτες του ViralNews θα πάρουμε οπωσδήποτε μία!

 

   

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://gizmodo.com/you-can-take-this-little-wind-and-solar-powered-home-an-1706538003

Προτεινόμενα