Hyperloop project: το υπερηχητικό τρένο του μέλλοντος

 

 

Όσο και αν μας αρέσουν τα ταξίδια, οι μετακινήσεις αυτές καθαυτές είναι πάντοτε βαρετές. Δεν θα ήταν λοιπόν πολύ καλύτερο να μπορούμε να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο όσο γίνεται πιο γρήγορα;

 

 

 

Αυτός είναι ο νέος στόχος του Elon Musk, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το SpaceX, την Tesla Motors αλλά και το Paypal. Πρόκειται για το Hyperloop project το οποίο αποτελεί στην κυριολεξία το τρένο του (όχι και τόσο μακρινού) μέλλοντος.

train2.jpg

Το Hyperloop project είναι ένα τρένο το οποίο είναι φτιαγμένο από καμπίνες-κάψουλες οι οποίες θα κινούνται μέσα σε αγωγούς με κενό αέρος με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 1233χμ/ώρα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ένα αεροπλάνο κινείται με τη μισή ταχύτητα!

train1.jpgΚάντε κλικ στην εικόνα για να τη δείτε σε κανονικό μέγεθος

Σύμφωνα με τον Musk το κόστος της κάθε κάψουλας-βαγονιού θα είναι 1.3 εκατομμύρια δολάρια και θα χωράει μέχρι 28 επιβάτες ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για μεγαλύτερου μεγέθους βαγόνια που θα μπορούν να μεταφέρουν και οχήματα.

 

train5.jpgΚάντε κλικ στην εικόνα για να τη δείτε σε κανονικό μέγεθος

  

Σε ό,τι αφορά το κόστος των σταθμών, αυτό θα είναι αρκετά τσουχτερό: 125 εκατομμύρια δολάρια ανά σταθμό. Συνολικά το όλο project εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει ελαφρώς τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια. Δεδομένου όμως ότι ποτέ ένα τόσο μεγάλο έργο δε μένει στις αρχικές εκτιμήσεις, πολλοί αμφισβητούν ότι θα είναι μόνο τόσο. Σε κάθε περίπτωση ο Musk δεν έχει μείνει στις δηλώσεις. Έχει ήδη πάρει άδεια για τη δημιουργία μιας πειραματικής μονάδας μήκους οκτώ χιλιομέτρων.

 

Αν η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία, είναι βέβαιο ότι ο τομέας όχι μόνο των μετακινήσεων αλλά και των μεταφορών θα αλλάξει δραματικά. Θα μπορούμε να διανύσουμε τεράστιες αποστάσεις μέσα σε μερικά λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί κάποιος να εργάζεται στο Βερολίνο και να μένει στο Παρίσι ή το αντίστροφο!

train3.jpg

Όλοι περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία να δούμε τι θα προκύψει από τα πρώτα πειράματα. Τι λέτε; Θα καταφέρει ο Elon Musk να μας εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά; 

 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

Προτεινόμενα