Δείτε το πιο παράξενο ταξί του κόσμου!

Αν κάνετε την βόλτα σας στην Αγία Πετρούπολη και δείτε ξαφνικά να σας πλησιάζει ένα τεθωρακισμένο, μην πανικοβληθείτε. Δεν θα έχει ξεκινήσει κάποιος πόλεμος ούτε θα πρόκειται για εισβολή γειτονικής χώρας στη Ρωσία! Το όχημα που θα δείτε είναι απλώς ένα ταξί.Ένα πολύ ασφαλές ταξί βέβαια αλλά παρόλα αυτά ένα ταξί! Πρόκειται για το σοβιετικό BRDM-2 το οποίο ήταν ένα αρκετά διαδεδομένο στρατιωτικό όχημα κατά την περίοδο 1963 - 1989. Βασικό του χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν ότι μπορούσε να αντεπεξέλθει με ευκολία σε σχεδόν κάθε τύπο εδάφους.

 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, το να πάρεις άδεια για να κυκλοφορήσεις ένα τέτοιο όχημα στους δρόμους δεν είναι ό,τι ευκολότερο. Πολύ περισσότερο δε αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και για ταξί. Παρόλα αυτά ο ιδιοκτήτης του τα κατάφερε. Με αρκετούς περιορισμούς βέβαια. Καταρχάς έπρεπε να απενεργοποιήσει τον οπλισμό του. Λογικό θα σκεφτείτε δεδομένου ότι με την ισχύ που έχει η ρωσική μαφία, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το BRDM-2 σε κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών δεν θα ήταν καθόλου απίθανο.

Safest-Taxi1.jpg

Ένας ακόμη όρος ήταν η αλλαγή του χρώματος. Αντί για τα συνηθισμένα στρατιωτικά χρώματα καμουφλάζ που έχουν συνήθως αυτά τα οχήματα, πλέον έπρεπε να αποκτήσει μια κάπως πιο "πολιτική" εμφάνιση. Εξ ου και το κόκκινο χρώμα. Τέλος, λόγω όγκου και βάρους απαγορεύεται να κινηθεί σε κάποιους συγκεκριμένους δρόμους. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την απίστευτη γραφειοκρατία που συνοδεύει τέτοια εγχειρήματα, αντιλαμβανόμαστε ότι η όλη προσπάθεια δεν θα ήταν και το πιο εύκολο πράγμα. Παρόλα αυτά η επιμονή του ιδιοκτήτη είχε αποτελέσματα.

Safest-Taxi-3.jpg

Πλέον όποιος θέλει μια πραγματικά ξεχωριστή βόλτα στην Αγία Πετρούπολη έχει την ευκαιρία να το κάνει. Μάλιστα το BRDM-2 έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα κοινά ταξί. Και όχι, δεν μιλάμε μόνο για τα βλέμματα που θα τραβήξετε. Καταρχάς λόγω κατασκευής είναι πολύ πιο άνετο. Άρα θα γλυτώσετε το στριμωξίδι. Επιπλέον όπως είπαμε πρόκειται για στρατιωτικό όχημα. Αυτό σημαίνει ότι όχι απλώς θα κυκλοφορείτε άνετα ακόμα και όταν έχει χιονίσει παντού αλλά ότι μπορείτε να κάνετε τις βόλτες και στον ποταμό Νέβα. Άραγε ποιο άλλο ταξί θα σας έδινε αυτή την δυνατότητα;

Safest-Taxi-2.jpg

Όσο για το κόστος της διαδρομής, αν και υψηλότερο από εκείνο ενός μέσου ταξί, δεν είναι απαγορευτικό: 100 δολάρια η βόλτα. Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες και νεόνυμφους, θα λέγαμε ότι μάλλον τα αξίζει τα λεφτά του!  

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Δώρα για συντρόφους. Ή αλλιώς η πιο δύσκολη "άσκηση" επιλογής...

Σεμινάριο Facebook

Σεμινάριο Facebook

  Facebook   Όλοι έχουν έναν λογαριασμό ή μια σελίδα στο Facebook. Ελάχιστοι...

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Αν χρησιμοποιείτε το Wolt τότε είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε...

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

  Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ποτέ συσκευή κινητού LG, μάλλον θα...

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Ακόμη και αν κάποιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την τεχνολογία...

Φάκελος Μεταλλαγμένα

Φάκελος Μεταλλαγμένα

του Αλέξανδρου Φατσή   Όταν γίνεται μια συζήτηση για τα τρόφιμα από...

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

    Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου συζήτησα υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόμουν...

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Με την φύση ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά. Είμαι...

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

    "Άμα θέλει ο άλλος να σου ανοίξει το σπίτι και...

Προτεινόμενα