Ταξίδι στη δεκαετία του ’30 μέσα από μοναδικές φωτογραφίες!

 

Οι παλιές φωτογραφίες είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί κάποιος πραγματικά να δει την ιστορία. Τα σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα της ιστορίας, αλλά και οι λεπτομέρειες της εποχής, όπως τα είδη ένδυσης, οι καθημερινές συνήθειες των απλών ανθρώπων, τα διακοσμητικά ή τα τρόφιμα, αντανακλούν το κλίμα μιας ολόκληρης ιστορικής περιόδου και μας παρασέρνουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο! Ακολουθήστε μας! 

 

 

Χορεύτριες καμπαρέ φορώντας ψεύτικα μουστάκια 

30s2.jpg

Ο Αϊνστάιν και η μαριονέτα Αϊνστάιν. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Harry Burnett στο Cal Tech της Pasadena, όπου δίδασκε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Ο Αϊνστάιν παρακολουθούσε μια παράσταση κουκλοθέατρου, στην οποία πρωταγωνιστούσε μια μαριονέτα που αναπαριστούσε τον ίδιο. Μιλώντας στα γερμανικά, είπε, «Η μαριονέτα δεν είναι αρκετά χοντρή!" και γελώντας, έβγαλε, ένα γράμμα από την τσέπη του, το τσαλάκωσε και το πέρασε μέσα από την ποδιά της μαριονέτας, προσθέτοντάς της τα απαραίτητα κιλά!

30s3.jpg

Τηλεφωνικός Θάλαμος. Μια φωτογραφία (τραβηγμένη από τον Saidman το 1939 για λογαριασμό της Daily Herald) που δείχνει τα γυρίσματα ενός προγράμματος του BBC σχετικά με τα σφάλματα στην οδήγηση.

30s4opt (4).jpg

Ο Στάλιν κοροϊδεύει το σωματοφύλακά του: Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Nikolai Vlasik, σωματοφύλακα του Στάλιν. Οι off-the-record φωτογραφίες του Στάλιν προκάλεσαν αίσθηση στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν μια δημοσιογράφος από τη Σοβιετική Ένωση κατάφερε να βρει κάποιες από αυτές και να τις πουλήσει σε περιοδικά και εφημερίδες σε όλο τον κόσμο. 

30s5.jpg

Διασχίζοντας τον ποταμό Pudding. Μια μάλλον ασυνήθιστη μέθοδος για να διασχίσει κάποιος ένα ποτάμι…  

30s6.jpg

Κατάστημα με παλτά. Μια τεράστια βιτρίνα!

30s7.jpg

Το Αρχηγείο του Μουσολίνι στη Ρώμη

30s8.jpg

Η κατασκευή του φράγματος Hoover

30s10.jpg
Bonnie και Clyde
 

30s11.jpg

Αυτόματος πωλητής έτοιμων αναμμένων τσιγάρων

30s12.jpg

Πετώντας αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης

30s13.jpg

Τα εγκαίνια του Empire State Building

30s16.jpg

Η κατασκευή του Όρους Rushmore

30s19.jpg

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.topdesignmag.com/20-very-interesting-photos-from-the-30s 

Προτεινόμενα