Γράψε μου μια φράση να σου πω ποιος είσαι!

Η γραφολογία είναι ο κλάδος εκείνος που, μελετώντας το γραφικό μας χαρακτήρα, εξάγει συμπεράσματα για την προσωπικότητα, τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητές μας. Πάνω από 5.000 ιδιοσυγκρασιακά, συναισθηματικά, γνωστικά αλλά και ιατρικά χαρακτηριστικά μπορούν να αποκαλυφθούν μέσα από τα γράμματα! Σας παρουσιάζουμε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα των γραφολόγων (όσα τουλάχιστον έχουν αντιστοιχία στην ελληνική γραφή).

 

Ξεκινώντας από το μέγεθος, γράμματα μέσου μεγέθους είναι δείγματα προσαρμοστικότητας και ευελιξίας. Τα πολύ μικρά γράμματα δείχνουν ένα άτομο που είναι ντροπαλό, εσωστρεφές, σχολαστικό και συγκεντρωμένο ενώ τα πολύ μεγάλα γράμματα σημαίνουν ότι το άτομο είναι εξωστρεφές, κοινωνικό, επιζητά την προσοχή και ίσως δείχνει να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση από ό, τι στην πραγματικότητα.

 

Κλίση των γραμμάτων προς τα δεξιά δείχνει ανθρώπους που είναι ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και εμπειρίες ενώ κλίση προς τα αριστερά δείχνει ανθρώπους πιο εσωστρεφείς. Αν πάλι κάποιος γράφει χωρίς καμία κλίση μάλλον είναι ένα άτομο λογικό και πρακτικό που δεν παρασύρεται από το συναίσθημα.

 

file000407888703.jpg

 

Όσοι αφήνουν μεγάλα κενά ανάμεσα στις λέξεις θεωρούν πολύ σημαντική την ελευθερία τους, ενώ όσοι ‘κολλάνε’ τις λέξεις τους έχουν ανάγκη από ανθρώπους γύρω τους (κάτι που συχνά επιτυγχάνουν με το να είναι αδιάκριτοι).

 

Τα στρογγυλεμένα γράμματα δείχνουν καλλιτεχνική φύση και δημιουργικότητα. Τα ξεκάθαρα γράμματα με έντονες γωνίες φανερώνουν ένα άτομο με έντονη προσωπικότητα, επιθετικότητα και υψηλή νοημοσύνη. Τα κολλημένα μεταξύ τους γράμματα γίνονται συνήθως από ανθρώπους συστηματικούς, οργανωτικούς και λογικούς.

 

Οι άνθρωποι που αφήνουν ανοιχτό το όμικρον είναι άτομα κοινωνικά και ομιλητικά που μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Αντίθετα, οι άνθρωποι των οποίων το όμικρον είναι ένας κλειστός κύκλος χαρακτηρίζονται από εσωστρέφεια και έντονη διάθεση να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους.

 

Αν η υπογραφή σας μοιάζει με έργο αφηρημένης τέχνης, τότε είστε εσωστρεφείς και δεν είναι εύκολο να σας καταλάβουν οι άλλοι. Αν στην υπογραφή σας φαίνεται ξεκάθαρα το όνομά σας, τότε έχετε αυτοπεποίθηση και νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας.  

IMG_2976_v2.jpg

Ο τρόπος που ‘απλώνουμε’ το κείμενο στη σελίδα μπορεί να αποκαλύψει τη σχέση που έχουμε με το χρόνο... Αν αφήνουμε πολύ κενό στα αριστερά, σημαίνει ότι δεν μας είναι εύκολο να ξεπεράσουμε το παρελθόν ενώ αν αφήνουμε πολύ κενό στα δεξιά σημαίνει ότι φοβόμαστε το άγνωστο και ανησυχούμε για το μέλλον. Αν γράφουμε σε ολόκληρη τη σελίδα σημαίνει ότι είμαστε ανήσυχα πνεύματα.

 

Πόσο πατάτε το στυλό ή το μολύβι; Μεγάλη πίεση δείχνει ένα ενεργητικό, σοβαρό άτομο που δε φοβάται τη δέσμευση αν και η υπερβολικά μεγάλη πίεση δείχνει ένα άτομο που είναι πολύ σφιγμένο και δε δέχεται εύκολα την κριτική. Όσοι γράφουν πιο αχνά χαρακτηρίζονται από ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Τους λείπει, ωστόσο, η ενέργεια και ίσως είναι κουρασμένοι.

 

Οι άνθρωποι που γράφουν γρήγορα είναι ανυπόμονοι και δε συμπαθούν κανενός είδους καθυστερήσεις ενώ οι άνθρωποι που γράφουν αργά είναι πιο μεθοδικοί και οργανωτικοί.

 

Τέλος, προσοχή στην προσωπική σας αλληλογραφία: αν κάποια φράση σας διαφέρει έστω και στο ελάχιστο από το υπόλοιπο κείμενό σας, πιθανώς δεν την εννοείτε…

Writing_a_letter.jpg

 

 

Πηγή: http://www.stumbleupon.com/su/60xPfu/visual.ly/what-does-your-handwriting-say-about-you

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!

Δώρα για συντρόφους. Ή αλλιώς η πιο δύσκολη "άσκηση" επιλογής...

Σεμινάριο Facebook

Σεμινάριο Facebook

  Facebook   Όλοι έχουν έναν λογαριασμό ή μια σελίδα στο Facebook. Ελάχιστοι...

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Κουπόνι Wolt AE444 – Έκπτωση έως 15€

Αν χρησιμοποιείτε το Wolt τότε είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε...

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

Γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά συσκευή LG

  Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ποτέ συσκευή κινητού LG, μάλλον θα...

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Τι είναι τελικά το Linux;;;

Ακόμη και αν κάποιος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την τεχνολογία...

Φάκελος Μεταλλαγμένα

Φάκελος Μεταλλαγμένα

του Αλέξανδρου Φατσή   Όταν γίνεται μια συζήτηση για τα τρόφιμα από...

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

Φάκελος Μεταλλαγμένα - Part 2

    Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου συζήτησα υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόμουν...

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Η κρυμμένη όαση της Αθήνας

Με την φύση ποτέ δεν τα πήγαινα πολύ καλά. Είμαι...

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

O ορθολογικός διαρρήκτης ή πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου από κλοπές

    "Άμα θέλει ο άλλος να σου ανοίξει το σπίτι και...

Προτεινόμενα