Πράγματα που καλύτερα να μην ξέραμε…

 

 

Γνωρίζατε ότι τρώμε έντομα χωρίς να το καταλαβαίνουμε; Ξέρατε ότι περνάμε άπειρο χρόνο παρέα με ακάρεα; Μπορείτε να φανταστείτε με τι έπλεναν τα δόντια τους οι Ρωμαίοι; Αυτά και άλλα πολλά στα περίεργα, αστεία και αηδιαστικά δεδομένα που ίσως θα προτιμούσαμε να μην ξέρουμε!

 

 

 

Ακόμα πιστεύετε ότι ο μόνος κίνδυνος των ανθρακούχων αναψυκτικών είναι η άμεση επαφή του στόματός σας με την αλουμινένια επιφάνεια; Κι όμως, κανένα καλαμάκι δεν πρόκειται να σας σώσει! Τα αναψυκτικά, ακόμα και τα διαίτης βλάπτουν τα δόντια μας περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε! Η κατανάλωση ανθρακούχων ροφημάτων είναι το ίδιο καταστροφική για τα δόντια όσο η κατανάλωση υγρού μπαταρίας (!). Το δε κιτρικό οξύ που περιέχουν σταδιακά καταστρέφει πρώτα το σμάλτο και κατόπιν την οδοντίνη των δοντιών μας.

Οι τοστιέρες είναι υπεύθυνες για πάνω από 700 θανάτους ετησίως, σχεδόν 100 φορές παραπάνω από τον καρχαρία. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στις φρυγανιέρες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο εξωτερικό και όχι τόσο στην Ελλάδα. Η φρυγανιέρα είναι μια συσκευή στην οποία τοποθετούμε λεπτές φέτες ψωμιού (συνήθως του τοστ) και όταν είναι έτοιμες, πετάγονται έξω… Τις περισσότερες φορές, ο θάνατος προκαλείται όταν ‘ανυπόμονοι’ καταναλωτές, αποφασίζουν να βάλουν ένα μαχαίρι ή άλλο μεταλλικό αντικείμενο μέσα στη φρυγανιέρα για να βγάλουν το ψωμί τους… και ο ηλεκτρισμός που ρέει εντός της φρυγανιέρας περνά από το μαχαίρι και αναπόφευκτα καταλήγει στο ανθρώπινο σώμα …

 

 

Όταν μένεις μεσοτοιχία με πολικές αρκούδες και όταν το κοντινότερο σούπερ μάρκετ απέχει 3 μέρες με το έλκηθρο αντιμετωπίζεις δύο προβλήματα: πρώτον τα κρυολογήματα είναι στην ημερήσια διάταξη και δεύτερον τα χαρτομάντιλα είναι είδος πολυτελείας. Σε αυτά τα δεδομένα προσαρμόστηκαν οι Εσκιμώοι. Με λίγα λόγια, όταν ένα μικρό Εσκιμωάκι κρυολογήσει, οι μύξες του είναι ευθύνη της μητέρας του!

 

 

Υπάρχουν περισσότερα βακτήρια στο γραφείο σας παρά στην τουαλέτα σας. ΟΚ, δεν είναι διαγωνισμός, αλλά σκεφτείτε το: ένα γραφείο έχει κατά μέσο όρο 400 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας! Πρωταθλητής ανακηρύσσεται το πληκτρολόγιο (με 70% περισσότερα βακτήρια από την τουαλέτα) και ακολουθούν το ποντίκι, το τηλέφωνο και η επιφάνεια του γραφείου.

 

Και τώρα… η αηδία προσωποποιημένη! Το ξέρατε ότι κάθε χρόνο καταναλώνουμε άθελά μας, μισό κιλό έντομα; Τις περισσότερες φορές τα έντομα βρίσκονται μέσα στα τρόφιμά μας! Ειδικά οι τροφές που υφίστανται επεξεργασία περιέχουν πάντα τμήματα από έντομα! Ο FDA (ο αμερικανικός ΕΟΦ) απλά έχει θέσει όρια για το πόσα έντομα επιτρέπονται σε συγκεκριμένα τρόφιμα. Έτσι, στο φυστικοβούτυρο επιτρέπονται μέχρι 30 κομμάτια εντόμων ανά 100 γραμμάρια, ενώ στο χυμό φρούτων μέχρι 5 αυγά μύγας ανά ml!

 

 

Συνεχίζουμε με τις αηδίες… Ένα στρώμα μπορεί να έχει τόσα ακάρεα που, σε βάθος χρόνου, το βάρος του διπλασιάζεται (και από τα ίδια ακάρεα και από τις ακαθαρσίες τους)! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το μαξιλάρι μας! Μετά από 2 χρόνια, το 10% του βάρους του οφείλεται στα ακάρεα και τις ακαθαρσίες τους! Δυστυχώς, φαίνεται ότι μοιραζόμαστε το κρεβάτι, το μαξιλάρι και τα έπιπλά μας με αυτούς τους, καθόλου συμπαθητικούς, παραγωγικούς (20 μίνι κόπρανα τη μέρα δεν είναι και λίγο) και –κυρίως- αλλεργιογόνους, μικροοργανισμούς!

 

 

Μια σοκολάτα περιέχει κατά μέσο όρο 8 πόδια εντόμων! Έλεος με τα έντομα, θα πείτε… Αλλά είναι η αλήθεια. Πέραν του ότι το επιτρέπει ο FDA, τα έντομα είναι αναπόφευκτοι επισκέπτες κατά τη διαδικασία ωρίμανσης των κόκκων κακάο… Η προσπάθεια περιορισμού των επισκέψεών τους στους κόκκους ενώ ωριμάζουν θα σήμαινε αυτόματη αύξηση του κόστους παραγωγής της σοκολάτας…

 

 

Η οδοντόκρεμα στη Ρωμαϊκή εποχή αποτελούνταν από λιωμένους εγκεφάλους ποντικών! Ευτυχώς αυτή η μόδα πάει, πέρασε!

 

 

Ο δρόμος για την υψηλότερη βουνοκορφή του κόσμου, το Έβερεστ είναι σπαρμένος με ‘θλιβερά’ σημεία αναφοράς που ‘δείχνουν’ το δρόμο: 200 παγωμένα πτώματα ανθρώπων που επιχείρησαν την ανάβαση… Οι άτυχοι ορειβάτες αποχαιρέτησαν τα μάταιο τούτο κόσμο είτε πέφτοντας στο κενό, είτε χάνοντας την αναπνοή τους λόγω έλλειψης οξυγόνου, είτε αντιμετωπίζοντας έναν από τους πολλούς κινδύνους που ενέχει μια τόσο δύσκολη ανάβαση!

 

 

Οι συγκρούσεις πτηνών με αεροπλάνα προκαλούν πάνω από 200 θανάτους το χρόνο! Αυτές οι εκ πρώτης όψεως ακίνδυνες αλλά τελικά θανατηφόρες συγκρούσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.  Ταυτόχρονα, τα πουλιά είναι υπεύθυνα για την καταστροφή 200 αεροπλάνων το χρόνο! Ο λόγος όλων αυτών; Πιθανότατα η αύξηση των αεροπλάνων στον αέρα αλλά και το ότι οι μηχανές τους κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο απ’ ότι παλιότερα!  

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 Πηγή: http://www.newszoom.com/womens-health/amazing-facts-your-dont-want-to-know-about/

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα