Print this page

Το Πιο Ξεχωριστό Δώρο για το Αγαπημένο σας Πρόσωπο!!!


Δώρα για συντρόφους. Ή αλλιώς η πιο δύσκολη "άσκηση" επιλογής δώρου!

Όταν αγαπάς κάποιον ή όταν θέλεις να του δείξεις την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη σου, συχνά αποφασίζεις να κάνεις ένα δώρο. Η επιλογή όμως του δώρου αυτού, πολλές φορές, καταλήγει να είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος.

Nausika01.jpg

 
Για να είναι ένα δώρο αντάξιο των συναισθημάτων που έχεις για τον σύντροφο σου, δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε. Πρέπει καταρχάς να είναι κάτι προσωπικό. Κάτι που αφορά μόνο εκείνον ή εκείνη που θα το λάβει. Ταυτόχρονα πρέπει και να ξεχωρίζει. Να δείχνει δηλαδή ότι δεν το επέλεξες τυχαία. Ότι το διάλεξες ακριβώς επειδή η μοναδικότητα του αντικατοπτρίζει την μοναδικότητα του προσώπου που θα το λάβει. Του ή της συντρόφου σου δηλαδή!
 

Nausika05.jpg

 
Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε κι εσείς αυτόν τον δύσκολο γρίφο, σας έχουμε ευχάριστα νέα. Η Ναυσικά (@nafsikaceramicart) δημιουργεί για εσάς τα πιο ξεχωριστά κεραμικά του κόσμου. Κούπες και μπολ που δεν γράφουν απλώς το όνομα του αγαπημένου σας προσώπου. Ταυτόχρονα έχουν και το πορτραίτο του (ή και το δικό σας - τι σύντροφοι είστε άλλωστε; ) καθώς και τα λόγια αγάπης (ή ευγνωμοσύνης) που θέλετε να του πειτε.
 
Τι πιο ξεχωριστό από αυτό άραγε; Τι πιο ιδιαίτερο από ένα πορτρέτο που θα χωράει κυριολεκτικά στα χέρια εκείνης που αγαπάτε; Τι πιο ιδιαίτερο από μια καλλιτεχνική δημιουργία που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο για τον άνθρωπο που έχετε στην καρδιά σας. Και που έχει πάνω της όχι μόνο την εικόνα του (ή της) αλλά και τις λέξεις με τις οποίες θέλετε να δείξετε όσα αισθάνεστε.
 
Nausika04.jpg
 
Βέβαια, όπως καταλαβαίνει κανείς, η δημιουργία ενός τέτοιου έργου τέχνης, δεν είναι κάτι απλό. Πρώτα απ' όλα πρέπει να δημιουργηθεί το ίδιο το σκεύος. Πρόκειται για μια επίπονη και πολύωρη διαδικασία καθώς δίνεται έμφαση ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Άλλωστε, όπως μας εξηγεί η Ναυσικά, πώς θα μπορούσε ένα δώρο να δείξει την αγάπη μας αν το ίδιο δεν περικλείει μεράκι αλλά, κυρίως, την αγάπη του δημιουργού του; Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, και η επιλογή του πηλού που χρησιμοποιεί για κάθε της έργο. Ανάλογα με το μέγεθος και τον χαρακτήρα του κεραμικού, ο πηλός που διαλέγει είναι διαφορετικός. Ακριβώς για να έχει εκείνες ακριβώς τις ιδιότητες που απαιτούνται για ένα άριστο αποτέλεσμα.
 
Το δεύτερο βήμα το να ζωγραφιστεί με το χέρι το πρόσωπο που θα λάβει το δώρο. Μια διαδικασία ακόμη πιο δύσκολη καθώς η κεραμική επιφάνεια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες αλλά και ιδιομορφίες. Την προσπάθεια δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το ίδιο το μέγεθος του σκεύους. Το να ζωγραφίζεις σε ένα κύπελλο πλησιάζει πιο πολύ την μεσαιωνική τέχνη της μικρογραφίας παρά της κοινής ζωγραφικής.
 

Nausika03.jpg

 
Και τέλος έρχονται τα ψησίματα. Ναι ψησίματα. Οι κεραμικές δημιουργίες της Ναυσικάς, πρέπει να μπουν στον κλίβανο τουλάχιστον τρεις φορές. Ενίοτε και τέσσερις. Η πρώτη αφού πλαστεί το κεραμικό. Η δεύτερη αφού ζωγραφιστεί  το πορτραίτο (ή και δύο αν χρησιμοποιηθούν ειδικά χρώματα) για να ψηθεί το χρώμα στον πηλό. Και μια τρίτη (ή τέταρτη) προκειμένου να γίνει η εφυάλωση. Να μπει δηλαδή το κατάλληλο σμάλτο πάνω στον πηλό και τα χρώματα και να κλείσουν ολοκληρωτικά οι πόροι του σκεύους.
 
Ναι, όπως βλέπετε, πρόκειται για επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να γεννηθεί κάτι τόσο όμορφο και ξεχωριστό; Κάτι που θα περιλαμβάνει σε κάθε του μόριο του όλη αυτή την αγάπη που νιώθει αυτός που θα το προσφέρει. 
 
Αν λοιπόν ψάχνετε κάτι πραγματικά μοναδικό, κάτι που όποιος το λάβει θα το θυμάται για πάντα, τότε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με την Ναυσικά. Προσοχή όμως. Δεν πρέπει να περιμένετε την τελευταία στιγμή για να της ζητήσετε να φτιάξει κάτι για εσάς. Είπαμε ότι κάθε δημιουργία της θέλει χρόνο. Αφήστε της ένα περιθώριο τουλάχιστον 30 ημερών. Και να είστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Κεραμικές Δημιουργίες - Ναυσικά Κορνηλίου
https://www.facebook.com/nafsikaceramicart

ViralNews

Latest from ViralNews