Print this page

Copenhagen Wheel: ο τροχός που κάνει ποδήλατο για εσάς

 

Kάποιες φορές, το ποδήλατο είναι εξαντλητικό. Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερούμε, να ιδρώνουμε και να το σκεφτόμαστε δυο φορές πριν χρησιμοποιήσουμε το ποδήλατό μας για να πάμε στη δουλειά ή για μια βόλτα. Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα να είχαμε ένα μικρό χέρι (ή μάλλον πόδι) βοηθείας όταν το χρειαζόμαστε; Στις δύσκολες ανηφόρες δηλαδή;

 

 

Η επιθυμία μας έγινε πραγματικότητα! Ερευνητές του ΜΙΤ δημιούργησαν τον τροχό της Κοπεγχάγης. Το Copenhagen Wheel είναι ένας τροχός με διάμετρο 26 ιντσών ο οποίος τοποθετείται όπως μια κανονική ρόδα σε οποιοδήποτε ποδήλατο. Αυτό που τον κάνει να διαφέρει όμως είναι ότι διαθέτει έναν ειδικό μηχανισμό αποθήκευσης ενέργειας. Ο μηχανισμός αυτός όταν το ποδήλατο βρίσκεται σε κατηφόρα ή φρενάρει αποθηκεύει την πλεονάζουσα ενέργεια και στη συνέχεια την απελευθερώνει όταν το ποδήλατο βρίσκεται σε ευθεία ή σε ανηφόρα.

bike2.jpg

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα ελαφρύς (το βάρος του είναι σχεδόν έξι κιλά), προσφέρει σημαντική βοήθεια στον αναβάτη ακριβώς τις στιγμές που τη χρειάζεται. Προκειμένου να το πετύχει αυτό διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 250 Watts και μπαταρία λιθίου 48 Volts.

bike1.jpg

Επιπλέον, έχει ενσωματωμένους αισθητήρες που μπορούν να διακρίνουν πότε ο ποδηλάτης καταβάλει παραπάνω προσπάθεια ώστε να μπορεί να τον βοηθήσει ακριβώς όταν το χρειάζεται περισσότερο!

 

Η αυτονομία του Copenhagen Wheel είναι 25 χιλιόμετρα με τέσσερις ώρες φόρτισης στην πρίζα ενώ η ταχύτητα του φτάνει τα 5χλμ/ώρα! Επιπλέον συνδέεται μέσω Bluetooth με το smartphone μας, οπότε μπορούμε να ρυθμίσουμε εμείς πότε θα μπαίνει λειτουργία ο κινητήρας.

bike4.jpg

Βέβαια, το κόστος του δεν είναι και ό,τι χαμηλότερο. 949 δολάρια και μάλιστα χωρίς να είναι άμεσα διαθέσιμο. Παρόλα αυτά αν σκεφτούμε την ευκολία που παρέχει και το γεγονός ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε ποδήλατο, τότε δεν θα το λέγαμε ακριβό.

 

Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν για το μέλλον της ποδηλατοκίνησης, μη χάνετε χρόνο. Επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.superpedestrian.com και κάντε την παραγγελία σας!

 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}