Print this page

Πως να κάνετε το διαμέρισμά σας το πιο έξυπνο σπίτι του κόσμου

 

Δεν θα ήταν τέλειο να ζούσαμε σε ένα πραγματικά έξυπνο σπίτι; Ένα σπίτι στο οποίο όλες ανεξαιρέτως οι συσκευές θα ήταν συνδεδεμένες στο ίντερνετ και θα μπορούσαμε να τις ελέγξουμε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου;

 

 

 

 

Πλέον το τέλειο αυτό σπίτι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το μόνο που χρειαζόμαστε για να το πετύχουμε είναι το SmartThings. Ένα project που ξεκίνησε, πού αλλού; στο KickStarter!

smartthings1.jpg

Το SmartThings συνδέεται με πόρτες, θερμοστάτες, διακόπτες, συναγερμούς φωτιάς, αισθητήρες υγρασίας/δόνησης κ.α. και ελέγχει συνεχώς τη λειτουργία και τις ενδείξεις τους. Αν κάποια από τις ενδείξεις αυτές διαφοροποιηθεί από το εύρος που έχει ορίσει ο χρήστης, τότε η συσκευή του στέλνει μήνυμα για να τον ενημερώσει. Επιπλέον, δέχεται και εντολές ώστε να ρυθμίζει τη λειτουργία οποιασδήποτε συσκευής από απόσταση.

 

smartthingsopt.jpg

 

Αξιοποιώντας έναν αρκετά μεγάλο αριθμό αισθητήρων διαφόρων τύπων, το SmartThings ελέγχει ανά πάσα στιγμή ποιες συσκευές είναι στην πρίζα, ποιες πόρτες ή παράθυρα είναι ανοιχτά ή κλειστά, τα άτομα που βρίσκονται σε κάποιο δωμάτιο. Μπορεί ακόμη και να εντοπίζει κίνηση σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο.

smartthings3.jpg

Αν μάλιστα το σπίτι διαθέτει αυτόματες κλειδαριές που να μπορούν να συνδεθούν με αυτό, το SmartThings μπορεί να ξεκλειδώνει την εξώπορτα του σπιτιού όταν πλησιάζει ο ιδιοκτήτης ή, αν δεν υπάρχει κανείς μέσα σε αυτό, να το κλειδώνει μόνο του.

 

Οι δυνατότητές του με άλλα λόγια περιορίζονται μόνο από την φαντασία του χρήστη. Επιπλέον μέσω του API της εταιρείας μπορεί κανείς όχι μόνο να διαχειριστεί την συσκευή του όπως ακριβώς θέλει αλλά και να δημιουργήσει τα δικά του applications ή hardware τα οποία θα καλύπτουν ακόμη περισσότερες ανάγκες!

smartthings4.jpg

Ως προς την τιμή του, σίγουρα θα περιμέναμε κάτι εξαιρετικά υψηλό σε σχέση με όλες αυτές τις δυνατότητες. Παρόλα αυτά ο κατασκευαστής τους μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα: μόνο 99 δολάρια!

 

Οπότε αν θέλετε να κάνετε ένα πολύ όμορφο δώρο στον εαυτό σας ή στον γκατζετάκια της καρδιά σας, δε θα χρειαστεί να το πληρώσετε ακριβά!

 

http://www.amazon.com/smartthings?channel=mainsiteproduct 

 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}