Print this page

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το σάντουιτς;

Τίποτα δεν μπορεί να κατευνάσει τη λιγούρα των 12 από ένα χορταστικό σάντουιτς! Ξεχάστε το κλασικό ζαμπόν-τυρί ντομάτα περιεχόμενο. Η νέα τάση είναι ένα άδειο από ψίχα φρατζολάκι γεμιστό με φαγητό! Βάλτε ό,τι περίσσεψε από το μεσημεριανό μέσα στο ψωμάκι, προσθέστε κάποια σος ή λαχανικά για να το ‘ανεβάσετε’, βάλτε επάνω του βάρος για να πατηθεί και να έχει κράτημα, κι έχετε το τέλειο σάντουιτς!

 

 

Παρακολουθήστε τη συνταγή του Tim Hayward, ο οποίος δεν έβαλε ένα οποιοδήποτε φαγητό μέσα στο ψωμάκι, αλλά το περίφημο και κλασικό μοσχάρι Wellington με μανιτάρια και κρεμμύδια! 

118.jpg

Κόψτε ένα ‘καπάκι’ από το ψωμί και αδειάστε την ψίχα (κρατήστε την για να ζυμώσετε κιμά).

117.jpg

Ψιλοκόψτε μανιτάρια και μικρά κρεμμυδάκια και σοτάρετέ τα σε βούτυρο. Αν έχετε, προσθέτετε και λίγο ζωμό βοδινού. 

122.jpg

Αφήστε το μείγμα να χυλώσει και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας (σκόνη σκόρδου, μπράντι, μαϊντανό, λίγο από τη γνωστή και μη εξαιρετέα worcester σος με βάση τη σόγια).

114.jpg

Αλατοπιπερώστε δύο τρυφερές μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκκαλο και ψήστε τες σε καυτό τηγάνι, ώσπου να φτάσουν σε ένα επίπεδο medium (το εσωτερικό τους να είναι σχετικά ροζ δηλαδή).

115.jpg

Βάλτε τις μπριζόλες όπως είναι, καυτές και υγρές στο ψωμάκι.

113.jpg

Προσθέστε από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.Αν θέλετε να δώσετε μια πιο πικάντικη νότα στο σάντουιτς, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο χρένο (horseradish).

116.jpg

Αλείψτε το πάνω μέρος του ψωμιού με μουστάρδα Dijon.

112.jpg

Καπακώστε το.

121.jpg

Στη συνέχεια, το σάντουιτς πρέπει να πατηθεί προκειμένου να σταθεροποιηθεί και να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις. Τυλίξτε το σε λαδόχαρτο, δέστε το σφιχτά με σπάγκο και διπλοτυλίξτε το με αλουμινόχαρτο.

123.jpg

Κατόπιν, βάλτε κάτι αρκετά βαρύ πάνω του και περιμένετε ένα βράδυ, ή τουλάχιστον 6 ώρες. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και κόψτε το σάντουιτς.Αφού το κόψετε, αφαιρέσετε το σπάγκο και το λαδόχαρτο.

120.jpg

Με την ίδια λογική και τεχνική, οποιοδήποτε φαγητό μπορεί να μετατραπεί σε ένα πρωτότυπο και πολύ χορταστικό σάντουιτς! Καλή όρεξη! 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.theguardian.com/lifeandstyle/gallery/2010/apr/07/how-to-make-shooters-sandwich