Print this page

Ξεχωριστές καλλιτεχνικές δημιουργίες από κορδόνια!

 

Έχετε κενό χώρο στον τοίχο σας και θέλετε να τον καλύψετε με κάτι ξεχωριστό; Θέλετε να κάνετε ένα πρωτότυπο δώρο; Ανακαλύψτε τη δημιουργική πλευρά σας και δημιουργείστε διάκοσμο από κορδόνια και μερικά απλά υλικά. Ακολουθήστε βήμα-προς-βήμα τις οδηγίες που ακολουθούν και αναδείξτε την καλλιτεχνική σας φύση!

 

 

Τι θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε:

  • 2 φύλλα φελλού
  • Καρφιά
  • Το περίγραμμα μιας λέξης, ενός σχήματος ή μιας εικόνας
  • Χρωματιστά κορδόνια
  • Κορνίζα
  • Κόλλα

 

Προετοιμασία: Εκτυπώστε το σχήμα, την εικόνα ή τη λέξη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο έργο σας και κόψτε το με ένα ψαλίδι. 

kordonia03.jpg

Τοποθετήστε τα φύλλα του φελλού το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια τοποθετήστε την εικόνα σας στην κορυφή. Σχεδιάστε το περίγραμμα της εικόνας σας με τα καρφιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στερεώσει αρκετά βαθιά τα καρφιά στο φελλό ώστε να μην μετακινηθούν. 

kordonia04.jpg

Δέστε ένα χρωματιστό κορδόνι σε ένα από τα καρφιά και στη συνέχεια αφαιρέστε την εκτύπωσή σας.

kordonia05.jpg

Τώρα, κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα καρφιά έτσι ώστε το σχήμα να ξεχωρίζει.   

kordonia06.jpg

Δέστε το κορδόνι σε κάθε τρίτο καρφί ή ανάλογα με που χρειάζεται και δημιουργήστε διακλαδώσεις στο εσωτερικό του σχήματος. Συνεχίστε μέχρι να φτάσετε πάλι στο 1ο καρφί ενώ καλύπτετε τυχόν κενά στο σχεδιό σας. Όταν τελειώσετε, προσθέστε μια μικρή σταγόνα κόλλας εκεί ακριβώς που δέσατε το κορδόνι στο τελευταίο καρφί και στη συνέχεια κόψτε το κορδόνι που περισσεύει.  

kordonia07.jpg

Τώρα ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε το δημιούργημα σας σε μια κορνίζα! Να είστε προσεκτικοί όμως ώστε για να μην σπρώξετε τα καρφιά στο φελλό περισσότερο απ' όσο πρέπει.

kordonia08.jpg

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε έργα απλά αλλά εντυπωσιακά και καλαίσθητα. Μπορείτε για παράδειγμα να σχεδιάσετε τα αρχικά του ονόματος σας, περίεργα σχήματα, ζώα ή ό,τι άλλο θέλετε. Γενικώς αυτή η διασκεδαστική τεχνική θα καλλιεργήσει τη δημιουργικότητά σας και θα προσθέσει λίγο χρώμα στο σπίτι ή το γραφείο σας.

 

Με τι θα ξεκινήσετε λοιπόν; 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.personalcreations.com/blog/diy-string-art