Print this page

RYNO: όταν ακόμα και δύο τροχοί είναι πολλοί!

 

Μπορεί να μοιάζει με όχημα που έχει έρθει από το μέλλον αλλά στην πραγματικότητα είναι ήδη διαθέσιμο για να το αγοράσετε! Αναφερόμαστε φυσικά στο RYNO το οποίο μοιάζει με διασταύρωση Segway και μοτοσυκλέτας.

 

 

 

 

Αν και μοιάζει αρκετά με το Segway στο ότι η κίνηση του ελέγχεται από το σώμα του αναβάτη, είναι οπωσδήποτε πολύ πιο εντυπωσιακό. Η κατασκευή του, ή μάλλον ο σχεδιασμός του, ξεκίνησε το 2006 όταν η κόρη του Chris Hoffman τον ρώτησε αν θα μπορούσε να φτιάξει κάτι τέτοιο. Μετά από οκτώ χρόνια προσπαθειών και αφού κατασκεύασε έξι πρωτότυπα μοντέλα ο Chris Hoffman και πλέον το RYNO πήρε άδεια ώστε να κυκλοφορεί στους δρόμους όπως και τα υπόλοιπα οχήματα.

ryno3.jpg

Το σύνολο του εξοπλισμού του, δηλαδή όχι ένας αλλά δύο ηλεκτροκινητήρες, τρία γυροσκόπια, ένα επιταχυνσιόμετρο, δύο μπαταρίες όπως βέβαια και τα ηλεκτρονικά μέρη βρίσκονται μέσα στον 18 ιντσών τροχό του. Και όσο και αν δίνει την εντύπωση ότι για να το οδηγήσεις πρέπει να περάσεις μερόνυχτα εκπαίδευσης, αρκούν μόνο 15 λεπτά για να εξοικειωθείς με τον τρόπο λειτουργίας του.

 

Είναι άλλωστε πολύ απλό: Για να ξεκινήσει, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο αναβάτης του είναι να γείρει προς τα εμπρός, ενώ για να σταματήσει προς τα πίσω. Αντιστοίχως για να στρίψει, απλώς ρίχνει ελαφρώς το βάρος του προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

ryno2.jpg

Η αυτονομία του RYNO φτάνει τα 16 χιλιόμετρα με ανώτατη ταχύτητα τα 15 χλμ/ώρα. Οπότε θεωρείται περίπου ως ποδήλατο και δεν χρειάζεται άδεια κυκλοφορίας ή ασφάλεια. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 80 κιλά ενώ ο κινητήρας του έχει ισχύ 5 ίππων. Σε ό,τι αφορά το κόστος του αυτό είναι 5.300 δολάρια. Αν και δεν είναι μικρό, σίγουρα δεν είναι απαγορευτικό. Πολύ περισσότερο δε αν σκεφτούμε ότι το να το κυκλοφορεί κανείς με αυτό αποτελεί εγγύηση ότι θα τραβήξει πάνω του κάθε βλέμμα!

 

 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.