Print this page

Θα μένατε σε αυτό το σπίτι;

 

Όσοι λένε ότι ζουν τη ζωή τους στα όρια, μάλλον δεν το εννοούν με την κυριολεκτική σημασία του όρου. Αν όμως ταξιδέψετε στη νοτιοανατολική Αυστραλία και θέλετε πραγματικά να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας, μπορείτε να μείνετε για λίγες μέρες σε ένα σπίτι που κρέμεται από τον γκρεμό.

 

 

Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική εταιρεία Modscape Concept, το Cliff House δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση για κατοικίες σε απόκρημνα σημεία κατά μήκος μιας ακτής.

Cliff-House-Hanging-from-The-Cliff5.jpg

Η έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του σπιτιού προήλθε από τον τρόπο με τον οποίο προσκολλώνται τα θυσανόποδα (barnacles) στα τοιχώματα των πλοίων. Πρόκειται μάλιστα για 5όροφη κατασκευή η οποία όμως διαθέτει ακόμη και πάρκινγκ. Για λόγους απλότητας βέβαια (αλλά και ασφάλεια υποθέτουμε) τόσο το πάρκινγκ όσο και η είσοδος βρίσκονται στο "ρετιρέ" του κτηρίου.

Cliff-House-Hanging-from-The-Cliff4.jpg

Πάντως, για καλή τύχη όσων συμμετείχαν στην κατασκευή του, το Cliff House δεν δημιουργήθηκε απευθείας επάνω στον γκρεμό. Αντιθέτως τοποθετήθηκε εκεί έτοιμο με ειδικές μεταλλικές δοκούς. Όχι ότι μια τέτοια διαδικασία ήταν ό,τι ευκολότερο βέβαια. Αλλά τουλάχιστον δεν θα κινδύνεψαν όσοι συμμετείχαν στην κατασκευή του.

Cliff-House-Hanging-from-The-Cliff3.jpg

Αν θέλετε λοιπόν να ξυπνάτε με θέα τον Ινδικό Ωκεανό και κάθε φορά που κοιτάζετε από το παράθυρο να σας κόβεται η ανάσα, μην το σκέφτεστε καθόλου. Το Cliff House είναι το ιδανικό σπίτι για εσάς!

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

Πηγή: http://wonderfulengineering.com/would-you-live-in-this-house-hanging-from-a-cliff