Print this page

Το ανθρώπινο σώμα σε αριθμούς

 

Μπορεί να φαίνεται απλό, ωστόσο το σώμα μας είναι ένας εξαιρετικά περίπλοκος οργανισμός. Σας παρουσιάζουμε μερικά εντυπωσιακά δεδομένα με αριθμούς!

 

 

 

 

32 εκατομμύρια βακτήρια κατοικούν σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του ανθρώπινου δέρματος! Ευτυχώς, τα περισσότερα είναι ακίνδυνα.

 

6-8 μέτρα είναι το μήκος του λεπτού μας εντέρου.

 

7.500 λίτρα μεταφέρει καθημερινά η καρδιά μας στο υπόλοιπο σώμα.

 

 

heartopt.jpg

 

100.000 χιλιόμετρα είναι η απόσταση που διανύει το αίμα μέσω των αιμοφόρων μας αγγείων. 

3-4 μέρες χρειάζεται το ανθρώπινο στομάχι για να αλλάξει σχήμα και να ανανεωθεί. Ο λόγος που το στομάχι μας χρειάζεται τόσο συχνά αυτό το make over είναι η επίδραση των οξέων που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία της πέψης.

stomach-310730_640.png

 

8 χιλιοστά ψηλώνει το σώμα μας κάθε βράδυ. Αυτή η ‘ανάπτυξη’ ωστόσο δε διατηρείται, αφού η βαρύτητα της γης κάνει τους σπονδύλους μας να επανέρχονται στην προηγούμενή τους κατάσταση.

 

1.000 κιλά (ένας τόνος) είναι το βάρος που μπορεί να αντέξει ένα κυβικό εκατοστό οστών. Τα κόκαλά μας είναι τέσσερις φορές δυνατότερα από το τσιμέντο. Εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι στο 50% τους αποτελούνται από νερό.

skeleton-293840_640.png

 

50.000 είναι οι μυρωδιές που μπορεί να ανιχνεύσει η μύτη μας.
 

 

Κανένας άνθρωπος δεν έχει την ίδια γλώσσα με τον άλλον. Το γλωσσικό αποτύπωμα είναι σαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα, επομένως κάθε γλώσσα είναι μία, διαφορετική και μοναδική.

Lgive_lashon.JPG

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

Πηγή: http://9gag.com/gag/awrwZZ4