Print this page

Οι θετικές επιδράσεις της γιόγκα

 

 

Όσοι έχετε κάνει γιόγκα, πιθανώς έχετε νιώσει τη χαλάρωση που προσφέρει. Οι επιστήμονες προσπαθούν να στηρίξουν και ερευνητικά τη χαλαρωτική επίδρασή της. Παλιότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η γιόγκα μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη των κρατούμενων σε φυλακές.

 

 

 

Σε πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης η οποία διεξήχθη σε επτά βρετανικές φυλακές, οι κρατούμενοι που παρακολούθησαν εβδομαδιαία μαθήματα γιόγκα για 10 βδομάδες είχαν λιγότερο άγχος, δεν ήταν επιθετικοί με τους συγκρατούμενούς τους, και είχαν καλύτερο αυτοέλεγχο και μεγαλύτερη επίγνωση των πράξεων και του περιβάλλοντός τους.

86.jpg

Ένας από τους ερευνητές, ο Miguel Farias, τονίζει ότι κάποιοι άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν δείξει δυσκολία ελέγχου της επιθετικότητάς τους μπορούν να επωφεληθούν τα μέγιστα από μια δραστηριότητα που τους βοηθά να συγκεντρώνονται και να ελέγχουν τις πράξεις τους. Κάτι τέτοιο θα ενίσχυε και την επανένταξή τους στην κοινωνία. 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

Πηγή: http://www.scientificamerican.com/article/yoga-lowers-inmates-aggression-and-anxiety