Δεν θα πιστέψετε που σκαρφάλωσαν αυτοί οι κροκόδειλοι!

 

 

Οι πιο πολλοί έχουμε συνδέσει τους κροκόδειλους με τις λίμνες και τα ποτάμια. Δύσκολα δηλαδή θα μπορούσαμε να τους φανταστούμε ως δεινούς αναρριχητές.

 

 

 

 

Και όμως! Τα κατά τα άλλα πολύ συμπαθή ερπετά, έχουν ταλέντα που θα σας εκπλήξουν! Κροκόδειλοι στα δέντρα λοιπόν.  

croc_in_a_tree.jpg

Αν και η ικανότητα των κροκοδείλων να σκαρφαλώνουν δέντρα είναι αξιοπερίεργη, αφού ανατομικά δεν έχουν τον απαραίτητο ‘εξοπλισμό’ που έχουν άλλα ζώα όπως μακριά χέρια και γερές λαβές στις παλάμες, στην πραγματικότητα τα καταφέρνουν θαυμάσια. Μάλιστα ανεβαίνουν και αρκετά ψηλά!  

croc-on-tree-shantiniketan.jpg

Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν δεδομένα παλιότερων ερευνών, μαρτυρίες κατοίκων και δικές τους παρατηρήσεις και κατέληξαν ότι όλοι σχεδόν οι κροκόδειλοι σκαρφαλώνουν στα δέντρα.Είναι βέβαια ένα αρκετά σπάνιο θέαμα. Με το που πλησιάζει κάποιος παρατηρητής, οι κροκόδειλοι πέφτουν από το κλαδί ή βουτάνε στο νερό… Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το σκαρφάλωμα είναι για τους κροκόδειλους ένα μέσο για να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους και ένας τρόπος για να παρατηρούν το περιβάλλον τους.  

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.wired.com/wiredscience/2014/02/crocodiles-can-climb-trees

Προτεινόμενα