Χταπόδια εν δράσει!

 

Για τους περισσότερους, τα χταπόδια είναι απλώς ένα φαγητό. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για πλάσματα με εκπληκτικές ικανότητες που καταφέρνουν όχι απλά να επιβιώνουν υπό αντίξοες συνθήκες αλλά και να εντυπωσιάζουν σε κάθε τους εμφάνιση.Ο φακός απαθανάτισε μερικές από τις καλύτερες στιγμές τους:

 

 

 

Δείτε τι κατάφερε το 2011 ένα χταπόδι στην Αλάσκα! Τελικά αν δεν έχεις κόκαλα χωράς να περάσεις ακόμα και από τη μικρότερη τρύπα! 

Παρακαλώ, όχι δημοσιότητα! Αυτό το γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού ωκεανού όχι μόνο άρπαξε την κάμερα του Victor Huang αλλά μαγνητοσκόπησε και λίγα δευτερόλεπτα ωκεάνιας δράσης! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ‘αρπαγή’ έγινε για δύο λόγους: πρώτον, πιθανώς ο Huang πλησίασε επικίνδυνα τη φωλιά του χταποδιού κι εκείνο θέλησε να την προστατέψει, και δεύτερον επειδή τα χταπόδια διακατέχονται από έντονη περιέργεια να ‘μελετήσουν’ κάθε άγνωστο αντικείμενο. Σου λέει κάτσε μην είναι κάτι φαγώσιμο και το χάσω! 

Μάγοι των μεταμφιέσεων! Κάποια είδη χταποδιών μπορούν να αλλάζουν την υφή και το χρώμα του δέρματός τους σαν τους χαμαιλέοντες! Γίνονται κυριολεκτικά αόρατα! Θαυμάστε πώς το χταπόδι αυτό ‘βγαίνει’ από το καμουφλάζ του και συνεχίζει αμέριμνο τη βόλτα του!   

Ειδικοί των κατασκευών! Παρατηρήστε πώς τα πλοκάμια του χταποδιού ελίσσονται ανάμεσα στα τουβλάκια lego! Σύμφωνα με εργαζομένους του ενυδρείου της Μασαχουσέτης, αυτό το μικρό θηλυκό χταπόδι μπορεί με άνεση να αποσυναρμολογήσει την κατασκευή lego, απλά στο συγκεκριμένο βίντεο, μάλλον δεν ήταν αρκετά πεινασμένη…  

Θαυμάστε την τόλμη, την άνεση και την κοινωνικότητα αυτού του χταποδιού! Βγαίνει ανενόχλητο στην ξηρά, ελίσσεται στην όχθη, κάνει μια βόλτα, αφήνει ένα καβούρι δώρο στους τουρίστες και επιστρέφει στη φωλιά του!    

Ένα χταπόδι καταβροχθίζει ένα γλάρο! Η Ginger Morneau περπατούσε με την οικογένειά της σε μια όχθη του Καναδά, όταν είδε ένα γλάρο μέσα στο νερό και να συμπεριφέρεται κάπως απότομα και περίεργα. Πλησιάζοντας, είδε ότι ο γλάρος προσπαθούσε να ξεφύγει από ένα χταπόδι, μάταια όμως. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, το χταπόδι ακινητοποίησε και σκότωσε το γλάρο και τον παρέσυρε στα βάθη του ωκεανού. Οι φωτογραφίες αυτής της ‘σφαγής’, που η ίδια η Morneau μας παρουσιάζει έκαναν το γύρο του διαδικτύου και έδωσαν στο γεγονός τεράστια δημοσιότητα.  

Τα χταπόδια δεν είναι μόνο επικίνδυνοι θηρευτές. Μπορούν να είναι τρυφερά και παιχνιδιάρικα, όπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο:  

Αφήστε τον ήσυχο! Το συγκεκριμένο χταπόδι δεν σηκώνει πολλά πολλά… Μόλις κάποιος πάει να ταράξει την ηρεμία του, δε διστάζει να του πετάξει πίδακες νερού! 

Παίρνω το δόλωμα και φεύγω! Δείτε πώς αυτό το χταπόδι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ξετυλίγει ένα κουτί με φαγητό που είχαν βάλει επιστήμονες για να προσελκύσουν και να παρατηρήσουν τη θαλάσσια ζωή! Και όχι μόνο παίρνει το φαγητό λάφυρο για το σπίτι αλλά ταυτόχρονα με το ένα πλοκάμι του κρατά υπό έλεγχο τον καρχαρία που το εποφθαλμιά!  

Γνωρίστε τη Νεοζηλανδή Όκτι, ένα πανέξυπνο χταπόδι που μέσα σε 2,5 λεπτά μπορεί να ξεβιδώσει ένα μπουκάλι! Φαίνεται πάντως ευτυχισμένη στο ενυδρείο της αν σκεφτούμε ότι, παρόλο που μπορεί να ανοίξει το καπάκι από τη γυάλα της, δεν έχει ποτέ επιχειρήσει να αποδράσει!  



Κλείνουμε με τον καλλιτέχνη! Σας παρουσιάζουμε το Ρόκι, ο οποίος, υπό τις κατάλληλες συνθήκες (πινέλα, χρώματα, καμβάς) μπορεί να ζωγραφίσει αριστουργήματα αφηρημένης τέχνης! 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://mentalfloss.com/article/57193/11-octopuses-caught-act-being-awesome

Προτεινόμενα