Print this page

Απίστευτες μυρωδιές που εντοπίζουν οι σκύλοι!

 

 

Ξέρουμε ότι οι σκύλοι έχουν πολύ δυνατή όσφρηση. Θα εκπλαγείτε όμως με το πόσα πράγματα είναι ικανοί να μυρίσουν, με την κατάλληλη εκπαίδευση φυσικά!

 

 

 

 

 

Ακάρεα και άλλα ζωύφια: Πολλές εταιρείες απεντομώσεων και απολυμάνσεων χρησιμοποιούν σκύλους για την ανίχνευση αυτών των αηδιαστικών ζωυφίων σε σπίτια, σχολεία, θέατρα και ξενοδοχεία, αφού κατά 90% πέφτουν μέσα! Και όχι μόνο εντοπίζουν με ακρίβεια τα ζωύφια, αλλά το κάνουν χωρίς να αναποδογυρίσουν έπιπλα, σεντόνια και στρώματα.

 

Πνιγμένα άτομα και γενικώς πτώματα μέσα στο νερό: Η μυρωδιά του πτώματος περνά στο νερό, βοηθώντας έτσι στον εντοπισμό του.  

skyloimyrwdia3.jpg

Πειρατικά DVD: Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν το πολυανθρακικό πολυμερές, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό των δίσκων CD και DVD. Έτσι, σε έναν απλό έλεγχο μπορούν να ανακαλύψουν εκατοντάδες πλαστά DVD! 

zzzz (8).jpg

Αύξηση σακχάρου στο αίμα: Οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν πότε ανεβαίνουν τα επίπεδα σακχάρου του ανθρώπινου οργανισμού, ικανότητα που μπορεί ακόμα και να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου που πάσχει από διαβήτη.

 

Τα σκυλιά διαπρέπουν επίσης στον εντοπισμό μετάλλων όπως ψευδάργυρο, χαλκό, νικέλιο, σουλφίδια και άλλα!  

skyloimyrwdiamiti.jpg

Περιττώματα φάλαινας: Τα περιττώματα της φάλαινας περιέχουν στοιχεία για τη διατροφή των γιγάντιων θηλαστικών και άρα χρήσιμες πληροφορίες για τους επιστήμονες που τις μελετούν. Τα περιττώματα βουλιάζουν εντός 30 λεπτών, οπότε πρέπει να εντοπιστούν άμεσα και με ακρίβεια. Σωστά μαντέψατε - οι σκύλοι είναι άσοι και σ’ αυτό!

 

Ωορρηξία της αγελάδας (!): Δεδομένου ότι οι αγελάδες γονιμοποιούνται με τεχνητούς τρόπους και δεδομένου ότι το σπέρμα του ταύρου είναι αρκετά ακριβό, πολλοί κτηνοτρόφοι βασίζονται σε ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που τους ειδοποιούν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ‘πιάσει τόπο’ το σπέρμα. 

skyloimyrwdia.jpg

Καρκίνος: Οι σκύλοι, μυρίζοντας την αναπνοή ή τα ούρα ενός ανθρώπου μπορούν να ανιχνεύσουν αν έχει καρκίνο (πνευμόνων, στήθους ή ουροδόχου κύστης). Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτή την ικανότητα των σκυλιών, εκπαιδεύοντάς τα να ανιχνεύουν τον καρκίνο των ωοθηκών! 

skyloimyrwdia2.jpg

Οι εκπληκτικές οσφρητικές ικανότητες των σκύλων αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, αλλά και οι πολυτιμότεροι σύμμαχοι και συνεργάτες του!  v

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.facts.fm/smelling-dogs