Blue Freedom: ένα φορητό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο

 

Όσοι κάνουμε εξορμήσεις στη φύση, έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα: Το πώς θα φορτίσουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές. Μέχρι τώρα ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς ηλεκτρική ενέργεια στη φύση, ήταν τα φορητά φωτοβολταϊκά. Ωστόσο, οι δυνατότητές τους είναι αρκετά περιορισμένες αφού για να φορτίσουμε ένα μόνο κινητό πρέπει να τα αφήνουμε αρκετές ώρες στον ήλιο.

 

 

Ευτυχώς όμως η τεχνολογία μας δίνει τη λύση. Αν οι διακοπές μας είναι κοντά σε κάποιο ρέμα, χείμαρρο ή ποτάμι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Blue Freedom. Πρόκειται για μια φορητή υδροηλεκτρική μονάδα παραγωγής ενέργειας. Και όταν λέμε φορητή το εννοούμε καθώς οι διαστάσεις της είναι μόνο 20Χ5,5 εκατοστά!

blue5.jpg

Το Blue Freedom αποτελείται από μια μικροτουρμπίνα με διάμετρο 12 εκατοστά, μια γεννήτρια ισχύος 5W και μια εσωτερική μπαταρία λιθίου-πολυμερών χωρητικότητας έντασης 5.000mAh. 

blue6.png

Για να τη χρησιμοποιήσουμε τοποθετούμε τη γεννήτρια στο νερό ενώ η μονάδα βάσης παραμένει έξω από αυτό. Για να φορτίσουμε τις συσκευές μας μπορούμε είτε να τις συνδέσουμε απευθείας ή να περιμένουμε να φορτιστεί η ενσωματωμένη μπαταρία.

blue2.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, με μόνο μία ώρα λειτουργίας το Blue Freedom μπορεί να εξασφαλίσει δέκα ώρες ζωής σε ένα iPhone. Ταυτόχρονα η μπαταρία που περιέχει χρειάζεται το πολύ 4 ώρες για να φορτιστεί. Οπωσδήποτε πολύ πιο σύντομα από οποιαδήποτε ηλιακή εναλλακτική.

blue4.jpg

 

Φυσικά αν η περιοχή στην οποία βρισκόμαστε δεν έχει κάποιο ποτάμι ή ρέμα, η συσκευή είναι άχρηστη. Κάτι που δύσκολο να συμβεί με τους φωτοβολταϊκούς φορτιστές.

 

Ως προς το κόστος του, χωρίς να είναι χαμηλό, για τη λειτουργικότητα του δεν είναι καθόλου απαγορευτικό: 179 δολάρια αν το υποστηρίξετε οικονομικά στο Kickstarter.

 

Πώς σας φαίνεται; Εμάς πάντως μας δελεάζει... 

 

https://www.kickstarter.com/projects/hydropower/blue-freedom-the-worlds-smallest-hydropower-plant 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

Προτεινόμενα