Print this page

Ubi η συσκευή που κάνει το ίντερνετ και το σπίτι σας να μιλάνε

Σε προηγούμενο άρθρο μας σας παρουσιάσαμε το SmartThings. Μια συσκευή που μπορεί να αυτοματοποιήσει κάθε λειτουργία του σπιτιού μας. Αν και η ευκολία που μας παρέχει το SmartThings είναι ασύγκριτη, δεν παύει να είναι μια χειροκίνητη συσκευή. Δεν θα ήταν όμως υπέροχο να μπορούμε να επικοινωνούμε με τη φωνή μας είτε με το SmartThings, είτε με τις διάφορες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε, είτε με το internet;

 

 

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το Ubi το οποίο, όχι άδικα, τιτλοφορείται ως "η φωνή του ίντερνετ". Το Ubi δεν είναι τίποτε περισσότερο (αλλά και τίποτε λιγότερο) από έναν υπολογιστή που καταλαβαίνει τη φωνή μας.

ubi3.jpgΤο Ubi είναι ένας διπύρηνος υπολογιστής με λειτουργικό Android 4.1+. Ως εδώ δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Το ενδιαφέρον κομμάτι όμως ξεκινά από το γεγονός ότι αντί για οθόνη έχει μικρόφωνο και μεγάφωνο ενώ παράλληλα είναι εφοδιασμένο με εξελιγμένο λογισμικό αναγνώρισης φωνής. Επίσης διαθέτει αισθητήρες για θερμοκρασία, φωτεινότητα, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση κλπ. Όπως ήδη καταλάβατε δηλαδή, συνδυάζεται και αλληλεπιδρά τέλεια με το SmartThings!

 

Όσο εξελιγμένο και αν είναι όμως ένα τεχνολογικό προϊόν, το ερώτημα που ενδιαφέρει το χρήστη δεν είναι άλλο από το πώς θα του φανεί χρήσιμο. Ευτυχώς πρόκειται για ερώτημα που μπορούμε να απαντήσουμε εύκολα! Το Ubi είναι, εκτός των άλλων, μια πύλη για το Internet. Μια πύλη όμως που έχει για κλειδί της τη φωνή μας.

ubi2.jpg

 

Μπορούμε να του ζητήσουμε να παίξει μουσική, να μας βρει συνταγές, να τηλεφωνήσει σε φίλους μας ή να τους στείλει μήνυμα. Μπορούμε να του πούμε και να το ρωτήσουμε σχεδόν τα πάντα και αυτό θα μας απαντήσει ή θα κάνει ό,τι του πούμε, για παράδειγμα να ανάψει το αερόθερμο ή να χαμηλώσει τον κλιματισμό. Και όλα αυτά μόνο με την ομιλία μας.

 

ubi4.jpg

 

Φυσικά, εκτός από το SmartThings το Ubi συνεργάζεται άψογα και με κάθε άλλη τέτοιου είδους συσκευή ή εφαρμογή: Harmony, Nest, Google Calendar, IFTTT, Wemo κλπ. Και όπως θα περίμενε κανείς, υποστηρίζει Wi-Fi και Bluetooth!

 

 

 

 

http://www.amazon.com/The-Ubi-Voice-Internet-Ubi-02/dp/B00P026JZS

 

 

  

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}