Print this page

LIFX: ο πραγματικά έξυπνος λαμπτήρας

 

Αν και οι έξυπνες συσκευές αποτελούν όλο και μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας, κάποια αντικείμενα του νοικοκυριού μας παραμένουν αμετανόητα χαζά. Ανάμεσα τους και οι διάφορες λάμπες που, εκτός του ότι καταναλώνουν πάρα πολύ ρεύμα, ο μόνος τρόπος να τις ελέγξουμε είναι ο διακόπτης στον τοίχο.

 

 

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος θέλει να διαχειριστεί μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της καθημερινότητας του; Όταν θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο στον φωτισμό του σπιτιού του; Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε λύση. Ευτυχώς όμως οι λαμπτήρες LIFX έρχονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα!

 

lifx3.png

 

Διαθέτοντας δέκτη Wi-Fi, η λάμπα LIFX συνδέεται αυτόματα με το smartphone μας εφόσον βέβαια έχουμε εγκαταστήσει την σχετική εφαρμογή (διαθέσιμη για Android και iOS).

 

Με τον τρόπο αυτόν μπορούμε να ελέγχουμε πλήρως την λειτουργία της. Καταρχάς μπορούμε να ρυθμίσουμε την φωτεινότητά της ώστε να εκπέμπει την ποσότητα φωτός που επιθυμούμε. Επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε όποιο από τα 16 εκατομμύρια χρώματα μπορεί να αποδώσει προκειμένου να δώσουμε στο χώρο μας ακριβώς την ατμόσφαιρα που επιθυμούμε!

lifx5.jpg

Επίσης, αν θέλουμε ένα έξυπνο ξυπνητήρι την συνδέουμε με την αφύπνιση του κινητού μας ώστε να έχουμε ένα ευχάριστο ξύπνημα με το φως της λάμπας να αυξάνει προοδευτικά. Τέλος, κάνοντας χρήση της λειτουργίας geofence, η LIFX 'αντιλαμβάνεται', από την παρουσία του κινητού μας, πότε γυρίσαμε στο σπίτι, και ανάβει μόνη της!

lifx2.jpg

Μάλιστα, σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες λάμπες, η LIFX δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον συσκευή την οποία θα πρέπει να συνδέσουμε με το router.

 

Αν και η χρήση της είναι εξαιρετικά απλή, η LIFX μπορεί να συνδεθεί με άλλους λαμπτήρες ίδιου τύπου προκειμένου να λειτουργήσουν ομοιόμορφα με βάση τις ρυθμίσεις του μενού που θα επιλέξουμε. Έχουμε τη δυνατότητα με άλλα λόγια να καθορίσουμε συγκεκριμένες 'σκηνές', ώστε πατώντας ένα κουμπί να τις ανάβουμε σε συγκεκριμένη φωτεινότητα και με συγκεκριμένο χρώμα.

lifx1.jpg

Κάθε LIFX έχει μέγιστη φωτεινότητα 100 lumen και κατανάλωση 17 watt. Με άλλα λόγια είναι πιο αποδοτική από οποιαδήποτε άλλη λάμπα led κυκλοφορεί στο εμπόριο. Το κόστος της βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλό καθώς τιμάται 99 δολάρια στο Amazon. Παρόλα αυτά αν σκεφτούμε τις εντυπωσιακές δυνατότητες τις, την φωτεινότητά της σε σχέση με την κατανάλωσή της και το γεγονός ότι η διάρκεια ζωής της φτάνει τα 25 χρόνια, συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι καθόλου ακριβή. Σε τελική ανάλυση, δεν πρόκειται για μια λάμπα αλλά για ένα ολόκληρο σύστημα φωτισμού. Με αυτό ως δεδομένο λοιπόν θα λέγαμε ότι το κόστος της δικαιολογείται πλήρως!

 

 

http://www.amazon.com/LIFX-Edison-Enabled-Multicolor-Dimmable/dp/B00EJ9FY2C

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}