Print this page

IRIScan Book 3 Executive: τo σκάνερ τσέπης που θα λατρέψετε

 

Έχουμε συνηθίσει όταν μας ενδιαφέρει μια σελίδα από ένα βιβλίο ή περιοδικό να την βγάζουμε φωτογραφία με το κινητό μας. Αν και για κάτι πρόχειρο είναι μια βολική λύση, σπάνια το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό (ή έστω υποφερτό). Από την άλλη μεριά όμως, το να κουβαλάμε μαζί μας ολόκληρο σκάνερ είναι αδύνατο.

 

 

Οπότε, τι μπορούμε να κάνουμε στις περιπτώσεις που χρειαζόμαστε να σκανάρουμε με σωστό τρόπο ένα βιβλίο ή περιοδικό; Για παράδειγμα όταν θέλουμε να "αντιγράψουμε" κάποιο σπάνιο βιβλίο που εντοπίσαμε σε μια δημόσια βιβλιοθήκη ή ένα παμπάλαιο περιοδικό που δεν ξέρουμε αν θα το ξαναβρούμε ποτέ; Η τεχνολογία έχει για άλλη μια φορά την λύση. Μπορούμε απλώς να χρησιμοποιήσουμε τον IRIScan Book 3 Executive.

 

 

Καταρχάς έχει πολύ μικρές διαστάσεις γεγονός που επιτρέπει να τον πάρουμε μαζί μας οπουδήποτε και αν πάμε. Διαθέτει αισθητήρα 217mm και μπορεί να σαρώσει έγχρωμα ή ασπρόμαυρα σε τρεις διαφορετικές αναλύσεις.

 

Τα ροδάκια που έχει στο κάτω μέρος κάνουν το σκανάρισμα παιχνίδι ενώ για κάθε σελίδα δεν χρειάζονται περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα. Αν και διαθέτει υποδοχή για κάρτα microSD (μια των 2GB περιλαμβάνεται στη συσκευασία) ώστε να αποθηκεύει αυτά που θα σκανάρετε μπορεί επίσης να συνδεθεί μέσω WiFi και με υπολογιστές, κινητά ή tablets. Φυσικά έχει και θύρα USB αν δεν θέλετε να μπλέκετε με ασύρματες συνδέσεις.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία του και αυτή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Με 4 μπαταρίες AAA (μπορείτε να σαρώσετε μέχρι και 1600 σελίδες οι οποίες αποθηκεύονται είτε σε JPG είτε σε αρχείο PDF ανάλογα με το τι θα επιλέξετε.

 

Μάλιστα, σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το IRIScan Book 3 Executive διαθέτει και OCR software (Readiris) που δίνει την δυνατότητα για απευθείας αναγνώριση κειμένου σε ό,τι σκανάρετε και την μετατροπή του σε PDF! Ακριβώς δηλαδή ότι κάνουν και τα μεγάλα και δυσκίνητα ξαδελφάκια του.

Με όλες αυτές τις λειτουργίες θα περίμενε κανείς ότι το κόστος του IRIScan Book 3 Executive θα ήταν απαγορευτικό. Ευτυχώς όμως σας έχουμε καλά νέα. Η τιμή του είναι μόνο 85 δολάρια στο Amazon. Με άλλα λόγια, αν σας χρειάζετε να σκανάρετε κείμενα και δεν θέλετε απλώς να τραβάτε πιξελιασμένες φωτογραφίες, το εν λόγω scanner σίγουρα θα γίνει το δεξί σας χέρι!

 

 

http://www.amazon.com/IRIScan-Executive-Wireless-Portable-Scanner/dp/B00D02A82K

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.