Print this page

Γυμναστείτε στο γραφείο μ' ένα πρωτοποριακό σκαμνί!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αλήθεια. Το να καθόμαστε συνέχεια όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά αντιθέτως βλάπτει την υγεία μας. Ειδικά όταν γίνεται συνεχώς όπως συμβαίνει στα σύγχρονα γραφεία. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε για τον οποίο έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στην αγορά τα λεγόμενα standing desks τα οποία σου επιτρέπουν να εργάζεσαι όρθιος.

 

Αν και το να εργάζεσαι όρθιος είναι πολύ πιο υγιεινό από το να κάθεσαι για ένα συνεχόμενο οκτάωρο, δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο να μπορείς να γυμναστείς κιόλας την ώρα που βρίσκεσαι στο γραφείο σου; Αυτό ακριβώς σκέφτηκε ο δημιουργός του Balance Stool ή αλλιώς του σκαμνιού ισορροπίας.

Balance-Stool3.jpg

Πρόκειται για μια πολύ απλή κατασκευή αλλά μέσα στην απλότητα της μπορεί και είναι εξαιρετικά λειτουργική. Συγκεκριμένα ανάμεσα στο σκαμνί και τον πισινό του χρήστη υπάρχει μια σφαίρα κομμένη στη μέση κολλημένη σε έναν δίσκο. Την ίδια στιγμή στο κάθισμα υπάρχει ένα βαθούλωμα στο οποίο εφαρμόζει η σφαίρα.

Balance-Stool2.jpg

Balance-Stool1.jpg

Ο συνδυασμός αυτός αναγκάζει όποιον κάθεται στο Balance Stool να χρησιμοποιεί συνεχώς τους μύες του για να ισορροπήσει. Με άλλα λόγια τον γυμνάζει την ώρα που κάθεται. Αν και δεν είναι σαφές πόση ώρα μπορεί να αντέξει κάποιος στο εν λόγω σκαμνί, το ενδεχόμενο μιας οκτάωρης ήπιας εκγύμνασης δεν ακούγεται καθόλου άσχημο.

 

Βέβαια, αν σας ενδιαφέρει να γυμναστείτε καθήμενοι, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή. Το Balance Stool ακόμη δεν έχει βγει στην παραγωγή. Είμαστε σίγουροι όμως ότι μόλις αρχίσει να διατίθεται στα καταστήματα, θα γίνει ανάρπαστο! 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

 

 

Πηγή: http://wonderfulengineering.com/balance-stool-lets-you-work-out-while-sitting-on-your-work-desk