Print this page

Η επιστήμη στις υπηρεσίες μας

 

Οι αρχές της φυσικής και της βιολογίας δεν είναι μόνο για τα εργαστήρια των σχολείων ή για την εξήγηση των μυστηρίων της φύσης. Σήμερα η επιστήμη αξιοποιεί τα ευρήματά της για να μας προτείνει απλές συμβουλές που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα μέσα στο σπίτι καλύτερη!

 

 

 

Οι μυρωδιές επηρεάζουν τη διάθεσή μας, επομένως, αρωματίστε το χώρο σας ανάλογα με τη διάθεση στην οποία θέλετε να βρίσκεστε: τα εσπεριδοειδή είναι διεγερτικά ενώ η λεβάντα χαλαρωτική.

 

Κρατήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές μακριά από το χώρο που κοιμάστε. Ακόμα και όταν είναι εκτός λειτουργίας, τα κινητά, οι υπολογιστές και οι τηλεοράσεις εκπέμπουν φως το οποίο μπορεί να μπλοκάρει φυσικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, όπως η παραγωγή μελατονίνης. 

epistimi-stis-ipiresies-sas.png

Στρώστε το κρεβάτι σας, ακόμα κι αν δεν το βλέπει κανείς. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι στρώνουν το κρεβάτι τους είναι πιο παραγωγικοί και χαρούμενοι κατά τη διάρκεια της μέρας.

IMG_0400.jpg

Έχει αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι που εκτίθενται σε τεχνητό φωτισμό πολλές ώρες την ημέρα τείνουν να είναι πιο αγχωμένοι και να νυστάζουν περισσότερο. Περάστε λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε φυσικό φως. Ανοίξτε τις κουρτίνες και καθίστε κοντά στο παράθυρο.

 

Οι μπλε τοίχοι προσφέρουν ξεκούραστο ύπνο!

 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο κάνουν το σπίτι πιο φιλόξενο, αλλά βελτιώνουν και την ποιότητα της ατμόσφαιρας!

DeathtoStock_Creative Community1.jpg

Τέλος, ακούστε κλασική μουσική: έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το άγχος, την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς!

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://mentalfloss.com/article/57269/7-scientific-tricks-making-your-home-more-comfortable