Print this page

Μήπως γινόμαστε αγενείς χωρίς να το θέλουμε;

 

Υπάρχουν ξεκάθαρα κατακριτέες συμπεριφορές που δείχνουν αγένεια (π.χ. σπρώξιμο, βρίσιμο). Υπάρχουν όμως και 'έμμεσες' συμπεριφορές που επίσης δείχνουν αγένεια. Ας δούμε κάποια παραδείγματα, για να είμαστε γενικά πιο προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας.

 

 

 

Καταρχήν, δεν είναι καθόλου ευγενικό να κοιτάζετε το κινητό μας όταν συνομιλείτε με κάποιον άλλον. Το να κοιτάζετε στα μάτια το συνομιλητή σας, είτε αυτός είναι ο φίλος σας, είτε ο υπάλληλος σε κάποιο κατάστημα είτε ο σερβιτόρος δείχνει ευγένεια και σεβασμό. 

ageneiaopt5.jpg

Αν είστε μεγάλη παρέα και κάνετε όλοι μαζί βόλτα, προσπαθήστε να μην καταλαμβάνετε όλο το πεζοδρόμιο. Όποιος θέλει να σας προσπεράσει θα πρέπει να κάνει ολόκληρη παράκαμψη. Ας περπατάτε μισοί μισοί, μπρος πίσω. 

ageneia5.jpg

Περιμένετε με την πόρτα ανοιχτή τον άνθρωπο που είναι πίσω σας και θέλει να μπει στο ίδιο κτήριο μ’ εσάς. Το να αφήνετε την πόρτα να του ‘σκάσει’ στο πρόσωπο είναι και αγενές και επικίνδυνο.

mipos-ginomaste-ageneis02.gif

Ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με κλειστή τη μία λωρίδα (για τεχνικούς ή άλλους λόγους) δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για διαγωνισμό εγωισμού. Όταν οι τρεις λωρίδες γίνονται δύο, βοηθήστε στη ‘συγχώνευση’ και μην εκνευρίζεστε. Όταν όλοι οι οδηγοί δείχνουν καλή διάθεση, η κυκλοφορία αποκαθίσταται πιο εύκολα.

 

Σεβαστείτε τους συμπολίτες σας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά τις ώρες αιχμής. Μην πιάνετε δύο θέσεις αντί για μία, μην απλώνετε τα πόδια σας στο διάδρομο, μην αγκαλιάζετε τους στύλους με όλο σας το σώμα. 

 

ageneia4.jpg

 

Μην απαντάτε το τηλέφωνό σας απότομα, γιατί είναι μια ψυχρολουσία για αυτόν που σας καλεί. Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε εκείνη τη στιγμή, απλά μην σηκώνετε το τηλέφωνο και καλέστε αργότερα.

 

Tέλος, όσο αστείοι κι αν είναι κάποιοι τουρίστες ή περαστικοί, μην τους τραβάτε φωτογραφίες. Είναι προσβλητικό, και μπορεί να βρείτε και το μπελά σας. 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

Πηγή: http:/www.huffingtonpost.com/brie-dyas/rudest-things-daily-basis_b_5186799.html