Print this page

Υποθαλάσσια γλυπτά: η πιο πρωτότυπη καλλιτεχνική έμπνευση!

 

 

 

Όλοι μας έχουμε ταυτίσει τη γλυπτική με το λευκό. Τι γίνεται όμως όταν ένα γλυπτό γίνεται μέρος της φύσης και βυθίζεται κυριολεκτικά στον ωκεανό;

 

 

 

 

Ο καλλιτέχνης Jason DeClaires Taylor ‘εναποθέτει’ τα έργα του σε ρηχές – συνήθως- θάλασσες και κατόπιν αφήνει τη φύση να κάνει τη δουλειά της.

 

 

Όσο περνά ο καιρός, το έργο αλλάζει και εξελίσσεται, ακριβώς και η ζωή μας. Σύμφωνα με λεγόμενα του ιδίου, τα έργα του αποτυπώνουν την εξέλιξη και την ανάπτυξη, αλλά και την αίσθηση απώλειας του παλιού που προκαλούν οι μεγάλες αλλαγές που βιώνει ο πλανήτης και η κοινωνία μας.

 

 

 

 

 

Φυσικά, το έργο του Taylor δεν είναι μόνο τέχνη, αλλά και επιστήμη. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι οικολογικά ενώ μελετά προσεκτικά το βάθος και το ακριβές σημείο που θα εναποθέσει  τα έργα του προκειμένου να ευνοείται η ανάπτυξη κοραλλιών ή ο εποικισμός άλλων θαλάσσιων πλασμάτων πάνω στα αγάλματα.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 Πηγή: http://www.underwatersculpture.com/