Print this page

Κρανίο φτιαγμένο από κοκαΐνη

 

 

Αν νομίζετε ότι έχετε δει ακόμη και το πιο περίεργο έργο τέχνης, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Σε μια προσπάθεια να καταδείξει πόσο ο άνθρωπος τείνει να χάσει τον έλεγχο του εαυτού του, ο καλλιτέχνης Diddo δημιούργησε ένα κρανίο από καθαρή κοκαΐνη.

 

 

 

Ή μάλλον όχι και τόσο καθαρή καθώς για να την προμηθευτεί ακολούθησε την πεπατημένη: απευθύνθηκε στον υπόκοσμο. Μάλιστα από περιέργεια πριν ξεκινήσει να φιλοτεχνεί το κρανίο, απευθύνθηκε σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο προκειμένου να ενημερωθεί για την πραγματική σύνθεση της κοκαΐνης που προμηθεύτηκε.

cocaineskull3.jpg

Όπως θα περίμενε κανείς, το μείγμα μόνο καθαρό δεν ήταν καθώς περιείχε, εκτός των άλλων, καφεΐνη, παρακεταμόλη καθώς και διάφορα τεχνητά γλυκαντικά. Με άλλα λόγια, αν για κάποιο λόγο ο χρήστης δεν ικανοποιούνταν από την εισπνοή του μείγματος, θα μπορούσε τουλάχιστον να το προσθέσει στον καφέ του.

cocaineskull01.jpg

Αυτό δεν αποθάρρυνε τον Diddo ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά στην δημιουργία του γλυπτού του. Μάλιστα το κρανίο εκτέθηκε και στην έκθεση Ecce Animal (αρχικά χωρίς κάποια αναφορά στο υλικό από το οποίο είχε κατασκευαστεί).

cocaineskull4.jpg

Πάντως, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, στόχος του έργου δεν είναι να αναφερθεί στις καταστροφικές επιπτώσεις της εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Αντιθέτως αυτό που θέλει να θίξει είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση. Όπως σχολιάζει, πλέον δεν έχουμε χρήσεις για τα αρχέγονα μας ένστικτα. Αναρωτιέται λοιπόν πώς θα μπορούσαμε να τα "αποθηκεύσουμε" μέχρι να τα ξαναχρειαστούμε!


{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

 

 

Πηγή: http://weburbanist.com/2014/01/22/cocaine-skull-life-sized-sculpture-made-of-street-drugs/